Marketlerden aldnz yufkalara nasl ekil veriyorsunuz

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve EU1 tarafından 22 Temmuz 2008 başlatılmıştır.

    22 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : EU1
  1. EU1

    EU1 Guest

    ben sürekli sarma şeklinde yapıyorum daha değişik şekiller yapmak istiyorum sizler nasıl şekil veriyosunuz fisfisfisfisfisfisfisfisfis
     
  2. 22 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : EU1
  3. EU1

    EU1 Guest

    nasıl anlatayım bilmiyorum içini koyup bohça gibi katlıyorum kare şeklinde oluyor teflon tavada çok az yağla kızartıyorum. gözleme gibi yani
     
  4. 23 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : EU1
  5. EU1

    EU1 Guest

    bende sarma şeklinde yapıyorum ama sigara böreği gibi değil daha kalın sarıp ıslatıyorum suyla bayağı nemlendiriyorum ama sonrda fırına nefis oluyo
     
  6. 23 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : EU1
  7. Apple

    Apple Popüler Üye Üye

    Katılım:
    29 Ekim 2007
    Mesajlar:
    461
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    108
    benim hazır yufkayla yaptığım böreklere herkes bayılır lokum gibi olur.isterseniz anlatayım.yufkayı dörde bölün başka bir kapta süt ve sıvıyağı karıştırın.yağ az süt çok olsun sonra bu karışımı yufkaya sürün bolca.dilediğiniz içi koyup önce rulo yapın sonra o ruloyu kıvırarak gül şekli verin.yumuşacık olur
     
  8. 24 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : EU1
  9. haydeç

    haydeç Popüler Üye Üye

    Katılım:
    18 Şubat 2007
    Mesajlar:
    2.900
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    148
    belki bildiğiniz bir tarif olabilir ama genede yazayım
    yufkayı açıyorum üzerine eritilmiş margarini sürüyorum.sonra bir kat daha yufka üstüne koyuyorum.onuda yağlıyorum.yufkayı 8 eşit parçaya kesiyorum üçgen oluyor.sonra patatesli iç malzemeden bolca iç koyuyorum.kalın olcak şekilde sarıyorum bu şekilde buzdolabında dondurucuda bekletebilirsiniz. pişirceğim zamanda üzerine yumurta sarısı sürüp ortasından bıçakla kesiyorum. bunun adı karnı yarık böreği..kesinlikle tavsiye ederim arkadaşlar afiyet olsun
     
  10. 25 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : EU1
  11. senemcik

    senemcik Popüler Üye Üye

    Katılım:
    13 Kasım 2007
    Mesajlar:
    354
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    canım buda bilindik br tarif ama vereyim herzaman yaparım çokta pratik.
    1 bütün yufkayı tezgaha seriyorum üzerine yağ,süt,1 yumartadan olan karışımı sürüyorum aynı işlemi 5-6 yufka olana dek üst üste koyarak yapıyorum en üst son yufkayada harçtan sürüp harşlanmış patatesten arzuma göre bolca iç yapıyorum en üst yufkanın heryerine dağıtıyorum sonra onu sıkı kocaman bir rulo yapıyorum ortadan 2 ye bölüp buzluğa 1 saatliğine atıyorum sonra çıkartıp parmak kalınlığında dilimleyip yağlanmış tepsiye diziyorum dilim dilim üzerine yumurta sarısı ve susam.fırında pişiriyorum çokta hoş oluyor...
     
  12. 25 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : EU1
  13. marveyn

    marveyn Aktif Üye Üye

    Katılım:
    28 Haziran 2008
    Mesajlar:
    251
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Yufkalari dörde bölüyorum üzerine süt yağ karişimi sürüyorum ama bi püf noktasi onun üzerinede mayanez sürüyorum iç harcini koyup sigara böreği gibi sar ve firina ver maynez böreğe güzel tat veriyor hemde yumuşacik oluyor denemeni tavsiye ederm :lepi: