Maş Fasulyesi Salatası

Konusu 'Salatalar' forumundadır ve Elif tarafından 25 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    25 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.662
    Beğenildi:
    5.193
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]

    Maş fasulyesi salatası yaparken önemli olan maş fasulyelerinin haşlanmasıdır.Ara ara kontrol edin sertliğini yoksa püre haline gelebilir.

    Maş Fasulyesi
    Mısır
    Domates
    Taze soğan
    Sirke (limon suyu)
    Salatalık
    Biber
    Maydanoz

    Bu liste isteğe göre arttırılabilir yada malzeme çıkartılabilir.
    Yıkayıp ayıkladığınız fasulyeleri bir tencerede kaynatmaya başlayın, Haşladığımız maş fasulyelerini soğuduktan sonra yukarıdaki liste ile karıştırıp servis yapabiliyorsunuz. Sizlere kendi yaptığım salatanın resmini göstereyim. Bu arada maş fasulyesi nerden buluruz derseniz

    Filizlendirme
    Maş fasulyelerini filizlendirip, filizler yarım santim olunca salatasını yapabilirsiniz. Aynı yukarıda anlattığım gibi yapın salatasınız. Filizlendirmek için ilkokulda yaptığımız deneyle birebir aynı, yayvan bir tabak yada tepsi içine havlu kağıtları serip ıslatın ve maş fasulyelerini yayın, hergün su miktarını kontrol edin eksildikçe ekleyin, 2-3 güne kadar filizler yarım santime ulaşır. Bu da harika bir tat kesinlikle deneyin.