Mate Yaprağı(Paraguay Çayı)

Konusu 'Zayıflama Kürleri' forumundadır ve kedijik tarafından 10 Şubat 2010 başlatılmıştır.

    10 Şubat 2010
    Konu Sahibi : kedijik
  1. kedijik

    kedijik CüMLe_-_MüHeNDiSi Pro Üye

    Katılım:
    17 Şubat 2008
    Mesajlar:
    3.242
    Beğenildi:
    1
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Mate, 12 ay boyunca yapraklarını dökmeyen bir ağaç türü. Tropik ve yarı tropik iklimlerde yetişir, yerliler ona `Tanrı`nın ağacı` derler, Avrupa`da da `yeşil altın` olarak anılır. Son yıllardaki popüler ismi ise `yağ yakıcı çay`. Paraguay yağmur ormanlarında doğal olarak yetişir, diğer adının `Paraguay çayı` olmasının nedeni de bu.


    Yağ yakımını artırıcı, metabolizmayı hızlandırıcı ve enerji verici etkileriyle kilo vermek isteyenler için mükemmel bir yardımcı.44 sağlıklı şişman insan üzerinde yapılan deneysel çalışmada, 45 gün boyunca mate yaprağı çayı ve ekstresi kullanan grup ortalama 5 kg kaybetmiş, kontrol grubunda ise kilo kaybı olmamış. Mate yaprağı hakkında yapılmış buna benzer yüzlerce bilimsel araştırma mevcut. Kilo vermeye yardımcı özellikleri yalnızca metabolizmayı canlandırması ve yağ yakımını artırmasıyla sınırlı değil, iştah baskılayıcı etkisi de var.


    ENERJİ VE ZİNDELİK


    196 etken madde içerir, bunların bir kısmı yeşil çay ile ortak. Enerji ve zindelik hissi verirken, kafein gibi, çarpıntı, ellerde titreme ve tansiyon yükselmesi gibi yan etkilere yol açmıyor, bağımlılık yapmıyor. Enerji ve zindelik verici etkisini temel olarak içerdiği `matein` adı verilen kafein benzeri santral sinir sistemi uyarıcısına borçlu. Çaydaki`teofilin` ve kakaodaki `teobramin` adlı etken maddelerin her ikisini de içeriyor ki bunlar da kişinin kendini daha iyi, canlı, enerjik ve dinamik hissetmesini sağlıyor.


    Bünyesinde, A, C, E, B1, B2, B3 ve B5 vitaminleri ile klorofil, kalsiyum, manganez, demir, selenyum, potasyum, magnezyum, fosfor ve protein yapıtaşı olan 15 farklı amino asit türü içeriyor. Mate yaprağı aynı zamanda yeşil çaydan daha kuvvetli bir antioksidan ve bu yüksek antioksidan özelliğiyle birçok kronik dejeneratif hastalığa, romatizmaya, kalp damar hastalıklarına karşı da koruyucu. Yaşlanmayı geciktirici etkileri de mevcut.Yapılan araştırmalarda da kanser hücrelerini yavaşlatıcı etkisi saptanmış.


    GÜNDE 3 FİNCAN


    Peki, nasıl kullanacağız bu pek kıymetli çayı? İsterseniz sade, isterseniz de yeşil çayla harmanlayarak demleyebilirsiniz. Genel tercih yeşil çayla harmanlamaktan yana, yeşil çayın da sayısız faydalarını göz önüne aldığımızda, günlük çay ihtiyacımızı tek bir çayla karşılayıp, erken yaşlanmaktan kansere kadar birçok istenmeyen durumdan da korumuş oluyoruz, bedenimizi forma sokarken. Porselen demlik tercih edilmeli. Bir porselen demliğe, isteğe göre bir veya iki çorba kaşığı yeşil çay ve mate yaprağı harmanı uygun, beş dakika demlemek de yeterli. Günde 3 fincana kadar içilebilir.


    Alıntı...
     
  2. 28 Mart 2010
    Konu Sahibi : kedijik
  3. zakkum2840

    zakkum2840 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    19 Eylül 2007
    Mesajlar:
    10
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    verilen bilgiler için teşekkürler. denemem gerek
     
  4. 28 Mart 2010
    Konu Sahibi : kedijik
  5. clementine212

    clementine212 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    9 Mart 2008
    Mesajlar:
    335
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    5'i 1 arada çayı bende bel ağrısı yaptı; çünkü kekik, funda vs. malum idrar söktürücü. neyse aktara bunu söyleyince o da mate+yeşil çay formülünü önerdi. birkaç gündür kullanıyorum. yağ yakmasını bilemem henüz; ama iştahı cidden kapatıyor kızlar.