Mayalı poğaça

Konusu 'Poğaçalar' forumundadır ve Elif tarafından 11 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    11 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.663
    Beğenildi:
    5.193
    Ödül Puanları:
    438
    Önce suyu bi kaba dokup mayayı eritin
    İyice eridikten sonra yagı, sekerle tuzu ilave ediyorsunuz ve ardından aldıgı kadar unu.(kulak memesi) iyice yogurduktan sonra kabı guzelce sarıp sarmalayıp sıcak bir yere koyun ve tam 1 saat bırakın daha sonra pogacaya hazırladığınız harçla sekil verin
    Şekil verdikten ve yumurta sarısıyla corek otunuda doktukten sonra tekrar yarım saat tepside bekletin ve 175 derece onceden ısıtılmıs fırında pişirin
    ilk 15 dk kapagı acmayın .[kabarması için]
     
  2. 28 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  3. teolog

    teolog Yeni Üye Üye

    Katılım:
    30 Ekim 2008
    Mesajlar:
    8.005
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    arkadaslar ben denedim yapması da kolay paylaşımın için tesekkürler
     
  4. 4 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  5. poison_grl

    poison_grl İNGİLİZCE DERSİ VERİR Üye

    Katılım:
    9 Aralık 2008
    Mesajlar:
    74
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    76
    ben bunu 1.5 süt yarım bardak su ile yapıorum daha lezzetli ve besleyıcı oluyor..
    mayayı ılık suda biraz seker serperek bekletıyorum..
    sadece 3 corbaa kasıgı seker ve 1 cay kasıgı tuz koyuorum...
    ve daha hafıf olması ıcın yarım bardak sıvı yag eklıyorum 1 bardak yerine..
    fırında da cok fazla tutmuorum cok kalınca sertlesıyor..
    cıkarınca hemen tencereye koyup 3 5 dakıka agzı kapalı bekletıyorum..hamur olmuyor tam tersı iice pamuk gıbı oluyor..

    * bır de ustune surcegnz yumurta sarını ayırdıktan sonra kalan beyazı peynıre koyun .. peynırı yumusacık cok lezzetlı yapıyor..