Mayasız patatesli pide

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve EU1 tarafından 7 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    7 Haziran 2008
    Konu Sahibi : EU1
  1. EU1

    EU1 Guest

    maya icermiyor

    Öncelikle harcı hazırlayın: Patatesleri haşlayın, suyunu süzün ve çatalla ezin. Bir tavada zeytinyağı ve salçaları kavurun. Tuz, karabiber ilave edin, patatesleri de ekleyip iyice karıştırın.

    1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
    1 çay bardağı sıvıyağ
    2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine ayrılacak)
    1 paket kabartma tozu
    1 su bardağı ılık yoğurt
    tuz
    alabildiğine un (ben 4+1/4 su bardağı kullandım)
    Patatesli Harç;

    4 patates
    3 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 tatlı kaşığı domates salçası
    1 tatlı kaşığı acı biber salçası
    tuz
    karabiber

    Tereyağı, sıvıyağı, tuzu, yumurtayı, yoğurdu bir kapta iyice karıştırın. Biraz un eleyin, kabartma tozunu katın ve yoğurun. Unu azar azar ve eleyerek ekleyin. Sert olmayan bir hamur elde etmelisiniz. Hamuru poşete koyup hava almayacak şekilde 15-20 dakika dinlendirin. Hamurdan küçük parçalar alıp merdaneyle hafif açın, patatesli harçtan hamurun ortasına uzunlamasına koyun ve kenarlardan katlayarak pide şeklini verin. Üzerine 1 yemek kaşığı sıvıyağ eklenmiş yumurta sarısını sürün.

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarırken pidelerin kenarlarına tereyağı sürün.