Maydanozlu Yumurta

Konusu 'Yumurta Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 22 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    22 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.619
    Beğenildi:
    5.147
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    6 adet yumurta
    75 gr. tereyağı
    300 gr. süzme yoğurt
    2 demet maydanoz
    5 diş sarmısak
    1 çay kaşığı mısır unu
    Yeterince tuz,biber
    6 adet ısıya dayanıklı porselen veya cam kase

    Ocağın üzerine amyant bir levha kouyp ateşe dayanıklı kaselerinizi onun üzerine koyunuz.
    Kaselere tereyağını eşit olarak bölünüz.
    Çok hafif ateşte tereyağını eritiniz.
    Her kaseye birer yumurta kırınız.
    Öte yandan,süzme yoğurdu çırpınız.
    Maydanozları yıkayıp ayıklayınız,ince ince kıyınız.
    Çırptığınız süzme yoğurda karıştırınız.
    Çok az su ve bir çay kaşığı mısır unu ilave ederek çırpınız.
    Havanda dövdüğünüz sarmısakları da karıştırıp yoğurdu çırparak iyice bütünleştiriniz.
    Bu karışımı,kaşıkla eşit olarak ,pişmekte olan yumurtaların sarısını bozmadan,kaselere dağıtınız.
    Tuzunu,biberini ekip yumurtanın sarısı hafif sertleşince ateşten indiriniz.
    Sıcak servis yapınız.