Maydonoz ve dereotlu krep

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve Elif tarafından 15 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    15 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.609
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    Kerp malzemesini iyice çırparak kızgın (ve genişçe) bir teflon tavada arkalı önlü pişirin (tabi tavanın genişliği ölçüsünde ince yufka gibi olacak ve biri piştikten sonra tavadan alınarak aynı krep malzemesinden yeniden tavaya dökülerek )birer birer kreplerinizi pişirin,
    sıcakken önceden hazırlamış olduğunuz iç malzemeyi krepe yayarak rulo yapın ve rulolarınız çoğaldıkça tabapa dizin,
    Arzuya göre ister rulo kreplerinizi ikiye keserek, ya da 2 parmak eninde dilimleyerek servis yapın. Baharat seviyorsanız iç malzemede kullanabilirsiniz.
    Afiyet olsun