Maydonozlar nce nce doruyamyorum ltfen yardm kzlar

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve Pelin tarafından 17 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    17 Haziran 2008
    Konu Sahibi : Pelin
  1. Pelin

    Pelin Aktif Üye Üye

    Katılım:
    30 Ekim 2007
    Mesajlar:
    187
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    arkadaslar maydonozları ınce ufak ukak doğruyamıyorum sebebı ne anlamadım elıme cok cokta almıyorum tahtada kesıyorum böle ınce ınce olmuyor bır sıgara böreği sarıdıcam mesala ıcınde bellı oluyor kocaman ınce ınce ıstıyorum varmı puf noktasını bılen lutfen yazsın sewgılera.s.
     
  2. 17 Haziran 2008
    Konu Sahibi : Pelin
  3. yabangxuxlxuxm

    yabangxuxlxuxm Popüler Üye Üye

    Katılım:
    26 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    9.744
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    146
    canım bıcağın keskin oldumu ince doğrayabiirsin.yavaş doğra.yada robottan geçir.
     
  4. 17 Haziran 2008
    Konu Sahibi : Pelin
  5. gevher

    gevher Popüler Üye Üye

    Katılım:
    9 Şubat 2008
    Mesajlar:
    117
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    İki tarafında tutma kısmı olan bıçaklardan edinin. Şekli geniş U'ya benziyor.
     
  6. 17 Haziran 2008
    Konu Sahibi : Pelin
  7. EU1

    EU1 Guest

    bıçak keskin olmasına dikkat ediyorum.

    en ucundan kesmeye çalışıyorum

    doğradıktan sonra da bıçağı sapından değil de metal kısmından iki elimin baş ve işaret parmaklarıyla tutuyorum sağ sol sanki gondol gibi birkaç kere geçiyorum üstünden daha da inceliyor; tv de görmüştüm. doğrama tahtasının üstünde tabi. soğanı da öyle yapıyorum.
     
  8. 18 Haziran 2008
    Konu Sahibi : Pelin
  9. D e r i n s u

    D e r i n s u Elinebelinedilinesahipol. Üye

    Katılım:
    15 Nisan 2008
    Mesajlar:
    308
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    86
    Merhaba arkadaslar, eger maydonuzu cok kücük kesmek istiyorsaniz.Kücük robotunuzda yoksa...Pratik olarak.Bir su bardagina saplari kesilmis biraz maydonuzu koyun sonra makasla didikleyerek icinde kesin devamli karistira karistira makasla istediginiz kücüklükte olana kadar kesersiniz.Ben cok kücük istedigim zaman mesela corba ve börek ici gibi böyle yapiyorum.
     
  10. 18 Haziran 2008
    Konu Sahibi : Pelin
  11. Apple

    Apple Popüler Üye Üye

    Katılım:
    29 Ekim 2007
    Mesajlar:
    461
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    108
    bende önce tahtada doğruyorum sonra doğradıklarımı tekrar elimle sıkıştırıp bir kez daha kıyıyorum.küçücük oluor
     
  12. 18 Haziran 2008
    Konu Sahibi : Pelin
  13. nurbeyza

    nurbeyza Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    229
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    maydanozu makasla doğrayın.. en pratiği bu..
     
  14. 18 Haziran 2008
    Konu Sahibi : Pelin
  15. AskKirintisi

    AskKirintisi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.817
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    108
    Büyük olsun ne oluyor ki, tadı güzel olsunda....
     
  16. 19 Haziran 2008
    Konu Sahibi : Pelin
  17. royall

    royall yaşamak herşeye rağmen Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.214
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    106
    yıkanmış maydonozları su bardagının içine koyup makasla kesebilirsiniz bence en pratik ve temiz yol bu:)