Maydonozlarınız haftalarca sararmasın

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve amanxixn tarafından 5 Eylül 2008 başlatılmıştır.

    5 Eylül 2008
    Konu Sahibi : amanxixn
  1. amanxixn

    amanxixn Aktif Üye Üye

    Katılım:
    23 Haziran 2007
    Mesajlar:
    70
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    76
    Bir yerde okumuştum ve daha sonra denedim hayretle onayladım
    Maydonozu demetiyle kağıt peçeteye veya kağıt havluya sarıp cam kavanozda ağzı kapalı bir şekilde saklarsanız tek yaprağı bile sararmadan haftalarca yemyeşil tutabiliyorsunuz.(Bu arada kavanozu buzdolabında muhafaza etmelisiniz)
     
  2. 5 Eylül 2008
    Konu Sahibi : amanxixn
  3. peteknur

    peteknur Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    161
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Süper yaaa teşekkürler paylaşımın için.Her hafta 1 demet maydonoz alıp yarısından fazlasını çöpe atıyorum sarardıgı için.Dmetleride küçük yapmıyorlar ki canım:1closedeyes:
     
  4. 5 Eylül 2008
    Konu Sahibi : amanxixn
  5. kahvefincanxix

    kahvefincanxix Aktif Üye Üye

    Katılım:
    30 Kasım 2007
    Mesajlar:
    408
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    88
    çok maydonoz tüketen biri olarak tşk. ederim. yıkayıp koysak aynısı olmaz değil mi?
     
  6. 5 Eylül 2008
    Konu Sahibi : amanxixn
  7. royall

    royall yaşamak herşeye rağmen Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.214
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    106
    bazen bende kağıt havluya sarıp buzdolabı poşetine koyup atıyorum buzdolabına hiç birşey olmuyor ..
     
  8. 5 Eylül 2008
    Konu Sahibi : amanxixn
  9. Larkin

    Larkin Kocitim <3 Pro Üye

    Katılım:
    8 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    5.512
    Beğenildi:
    2.587
    Ödül Puanları:
    238
    Bende onu merak ettim..Maydonozları yıkayabilirmiyiz..
    Yani yıkayıp kurumasını beklesek sonra koysak gene olurmu??
     
  10. 5 Eylül 2008
    Konu Sahibi : amanxixn
  11. Elis

    Elis Guest

    bu da iyi bi yontem hic duymamistim...bende maydanozu yikadiktan sonra difrize atarim...lazim oldugunda cikarip avucunuzla ufalamaniz yeter....dagiliyo hemen buzlu oldugu icin....ama isterseniz dograyipta koyabilirsiniz difrize..........:kahve:
     
  12. 5 Eylül 2008
    Konu Sahibi : amanxixn
  13. kahvegxoxzlxuxm

    kahvegxoxzlxuxm Yeni Üye Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2008
    Mesajlar:
    472
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    ben maydanozu aldığım gibi yıkıyorum sonra hepsini küçük küçük doğruyup küçük poşetlere bir avuç bir avuç koyup derin dondurucuya atıyorum.sonrada lazım oldukça çıkarıp kullanıyorum.
     
  14. 5 Eylül 2008
    Konu Sahibi : amanxixn
  15. terlik

    terlik İYİLİK MELEĞİ Pro Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.858
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    Bende maydanozu bütün olarak aldığım gibi sirkeli suda bekletiyorum sonra duruluyorum süzgeçte süzülmeye bırakıyorum. Sap kısımlarını (bir maydanoz dalıyla bağlıyorum) sadece kesip ayırıyorum buzdolabı poşetine koyup difrize atıyorum. Çorba yapacağım zaman kaynayan suya bu sapları da katıyorum çorba çok lezzetli oluyor... (Piştikten sonra o sapları içinden çıkarıyorum)...

    cokacimcoook


     
  16. 5 Eylül 2008
    Konu Sahibi : amanxixn
  17. yagmurtasi

    yagmurtasi Guest

    Annem baya zamandır uygular bu yöntemi sadece maydonoz değil tüm yeşillikleri kağıtlara sarar görüntü olarak benim hoşuma gitmiyor ama cidden daha uzun dayanıyor ama üzerine ne olduğunu yazmayı unutmayın yoksa tek tek tüm kağıtları açmak zorunda kalabilirsiniz :p

    bir arada kavanozlara su koyup vazoda çiçek bekletir gibi tutuyordu yeşillikleri, sonra tezgah üzerinde hoş durmuyor diye vazgeçti
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 5 Eylül 2008
  18. 5 Eylül 2008
    Konu Sahibi : amanxixn
  19. terlik

    terlik İYİLİK MELEĞİ Pro Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.858
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    Maydanozlar sararmasın diye arkadaşta yazmış, aynı olmakla birlikte az bir fark var benimkinde.
    Maydanozları sirkeli suda bekletip durulayıp kuruttuktan sonra ismini yazamayacağım kaplar vardır yaaa Tupp...... geniş olanının altına bir havlu selpak yayıyorum, saplarından ayrılmış maydanozları oturtuyorum üzerine tekrar havlu selpakla kapatıyorum arada kalacak maydanoz, o saklama kabının kapağını havasını çıkararak kapatıyorum. Buzdolabının alt kısmında. İnanırmısınız 1 ay dahi gidiyor...

    kaydirigubbakcemile5