Mayonez

Konusu 'Soslar' forumundadır ve chatlak tarafından 27 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    27 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : chatlak
  1. chatlak

    chatlak özgür Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2006
    Mesajlar:
    595
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    * İki yumurtanın sarısı büyük,porseln bir kaseye konur,bir tutam tuz vekarabiber serpilir.
    * Yumurta çırpılırken,zeytinyağiı damla damla akıtılır.
    * Karışım koyulaşmaya,yumurtanın rengi açılmaya başlayınca çırpmaya ara vermeden,birkaç damla limon suyu katılır.
    * Çırpmaya devam edilir,damla damla zeytinyağı akıtlır ve karışım koyulaştırılır,ara ara limon suyu ilave edilir.
    * Daha sonra zeytinyağı sicim gibi akıtılarak mayonezin belli bir kıvama gelmesi sağlanır.
     
  2. 15 Kasım 2008
    Konu Sahibi : chatlak
  3. AsiMavi

    AsiMavi ♥♥..hosgeldin BeHiCeM..♥♥ Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    3.345
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    148
    tesekkurler canim.bugun yapacagim mayonez ins olur
     
  4. 16 Kasım 2008
    Konu Sahibi : chatlak
  5. okypete

    okypete Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    28 Mart 2008
    Mesajlar:
    86.970
    Beğenildi:
    41.398
    Ödül Puanları:
    563
    mayonez yapmayı annemden öğrenmiştim....mutlaka porselen bir kap kullanıyordu. tahta kaşık ve en önemlisi de karıştırırken kaşığı hep, aynı yönde çevirmek... bu püf noktaları derdi...... ben yumurtayı daha fazla kullanırım böylece daha çok olur.... bir de limonu en son katarım. rus salatası yaparım bu mayonezle. gerçekten çok güzel olur. ev yapımı mayonezi çok seviyorum. hazırlarda kesinlikle aynı lezzeti ,bulamıyorum...
     
  6. 16 Kasım 2008
    Konu Sahibi : chatlak
  7. Ms.Eda

    Ms.Eda Annedir yüreği Üye

    Katılım:
    4 Aralık 2006
    Mesajlar:
    1.295
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    ben 1 tatlı kaşığı sirkede ilave ederim