Mekreme Et Lokantası

Konusu 'Gurme Öneriyor' forumundadır ve Ozlemhnm tarafından 8 Ekim 2009 başlatılmıştır.

    8 Ekim 2009
    Konu Sahibi : Ozlemhnm
  1. Ozlemhnm

    Ozlemhnm Aktif Üye Üye

    Katılım:
    19 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    39
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    "Mekreme Et Lokantası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karaman, Ramazan ayının inananlar için manevi fırsatlar sunduğunu belirterek, “Ramazan ayı fakirlerin karnının, zenginlerin gönlünün doyduğu aydır. Bu ayın bizlere sunduğu fırsatları değerlendirirken, oruç dolayısıyla yorgun düşen bedenimizi de bu günleri kapitalist bir iştahla maddi fırsata dönüştürmek isteyen özellikle merdiven altı firmalara fırsat vermeyelim” dedi.

    Ramazan ayıyla birlikte bir çok gıda firmasının, restaurant ve lokantanın bu günleri fırsatçı bir anlayışla, inananları rencide edecek şekilde kullanabileceğine dikkat çeken Karaman, “Bu istismarlara kesinlikle müsaade etmemeliyiz. Manevi hazla aç kalan bedenimizi de gelişigüzel yerlerden doyurmamalıyız” diye konuştu. Mekreme isminin Osmanlıca’da “İzzet-i İkram” anlamına geldiğini belirten Karaman, 1.5 sene önce Bağcılar Güneşli’de başladıkları işlerini, kalite, güven, sağlık, hijyen, müşteri memnuniyeti ilkeleriyle markalaştırmayı başardıklarını söyledi.

    Mekreme’nin normal şartlarda 400, Ramazan’da ise 500 kişilik kapasiteye ulaştığını belirten Karaman, “İki katlı binamızın üst katında 20 kişilik salonumuz var. Çocuklu ailelerin rahatı için çocuk oyun salonlarımız, bay ve bayan mescitlerimiz var. Mekreme’nin mutfağı belki de Türkiye’deki restaurantların içinde en büyüğüdür, tam 500 metrekaredir. Şu anda Türkiye’nin en büyük ocağını mutfağımızda kuruyoruz. Bana göre, gıda işi vicdan işidir, insanları sevmek işidir, ürettiğin değeri kendi ailene gönül rahatlığıyla yedirebilme işidir. Biz, sağlık, kalite ve hijyenle marka değerinin oluşacağını düşünüyoruz. Personelimizin eğitimini, iletişim becerilerini, müşteri diyaloglarını en ince ayrıntısına kadar takip ediyoruz” dedi.

    Mekreme’nin kullandığı etin Trakya Kıvırcık olduğunu, büyükbaşları ise Balıkesir Havran’dan aldıklarını belirten Karaman, “Et yemeklerinde lezzetin standardı, eti iyi işlemek, ayırmak, terbiye edebilmek ve onu iyi servis edebilmektir. Kebabı herkes yapabilir, ama kaliteli ve lezzet boyutu yüksek ürünü, ancak ustası ve bu işi iyi bilenler, bir de kaliteli ürün kullananlar becerebilir” açıklamasını yaptı. Karaman, Ramazan’a da hazır olduklarını sözlerine ekleyerek, “Biz, sektörümüzde kalite ve lezzet çıtasını yükseltmek için çabalıyoruz. Bunun için tüm gücümüzle ve becerimizle bölgemizde lezzet üssü kuracağız” dedi. "

    En sevdigim lokantalardan birtanesi Mekremedir.Temiz ve yemekleri çok lezzetlidir.Forumdaki hanımlara Tavsiye ederim.a.s
     
  2. 19 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : Ozlemhnm
  3. anatolian star

    anatolian star Popüler Üye Üye

    Katılım:
    5 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    161
    Beğenildi:
    38
    Ödül Puanları:
    108
    Mekremeyi ben de tavsiye ederim. Süper lezzetli kebaplar var ama içeriye girdiğinizde ağır kebapçı havasını solumuyorsunuz. Eli yüzü düzgün harika bir yer. Pazar günleri brunchları da iyi. Siz kahvaltı ederken çocuklar da hacivat karagöz izliyor. Mahmutbey yolu üzerinde ama yerine aldırmayın. Bu yer başa bir yerde olsa kesin süper popüler olurdu.