Meksika Salatasi

Konusu 'Salatalar' forumundadır ve Elif tarafından 14 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    14 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.613
    Beğenildi:
    5.138
    Ödül Puanları:
    438
    fasulyeler kenarlarındaki kılçıklarla birlikte ayıklanıp,2 ye 3 e kesilir,yıkanır ve az bi suda haşlanır.Ezilmiycek ve çatal batıcak kıvama gelene kadar haşlanır ve süzgeçe alınır.salatayı koyacagınız kaba rendelenmiş sarımsak (2-3 diş)bol miktarda sirke zeytinyagi,karabiber,tuz koyup karıştırılır.süzülen fasulyeler,meksika fasulyesi,ince dogranmış maydonoz,dereotu,taze sogan ilave edilir ve karıştırılır.Agzı kapalı bir kapta 2-3 gün saklayabilirsiniz turşu tadında oluyor ve malzemeler birbirine iyice karışıyor.AFİYET OLSUN