Meme dikleştirme, Meme küçültme ameliyatında süt bezelerine hasar gelir mi ?

Konusu 'Meme Estetiği' forumundadır ve kedivekahve tarafından 24 Ekim 2010 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
    24 Ekim 2010
    Konu Sahibi : kedivekahve
  1. kedivekahve

    kedivekahve Aktif Üye Üye

    Katılım:
    2 Eylül 2009
    Mesajlar:
    37
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    76
    Merhaba hocam,
    16 yaşımda doktor tavsiyesi ile kullandığım Solian isimli antidepresanın yanetkisi olarak iki mememden de emzirecek kadar süt gelmeye başladı. (Gerekli tetkikler yapıldı, hem meme hem de pelvik ultrason çekildi ve beyinde süt verme bölümünde kist var mı diye bakıldı hiçbir yerde sorun çıkmadı. ) 2 yıl içinde bu durum sona erdi ancak göğüslerim şu anda sarkık durumda. Şu an 25 yaşındayım. Hiç evlenmedim veya gebelik durumum olmadı, ileride sağlıklı bir gebelik geçirmek istiyorum. Meme küçültme ameliyatında süt bezelerine hasar gelir mi? Protez olmadan böyle bir operasyon mümkün müdür? Bir de doğuştan sol meme ucum yok.(Delik var, ancak çıkıntı şeklinde bir uç yok) Bu duruma bir şey yapılabilir mi?
     
  2. 25 Ekim 2010
    Konu Sahibi : kedivekahve
  3. Op. Dr. Naci Celik

    Op. Dr. Naci Celik Aktif Üye Üye

    Katılım:
    22 Eylül 2010
    Mesajlar:
    519
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    41
    KORUYUCU MEME KÜÇÜLTME AMELİYATLARI SONRASI SÜT VERMENİZ OLASIDIR ANCAK YİNE DE RİSK VAR. Özellikle çok küçülmesini istersenz risk artar. protez kullanılmaz zaten meme küçültme ameliyatında protezin yeri yok. bazan dikleştirmelerde kullanılabilir. Meme başı çıkartma ameliyatı da var.
     
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.