Meme Küçültme Ameliyatı sonrası

Konusu 'Meme Estetiği' forumundadır ve elifciz tarafından 23 Eylül 2010 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
    23 Eylül 2010
    Konu Sahibi : elifciz
  1. elifciz

    elifciz Aktif Üye Üye

    Katılım:
    23 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    9
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    İyi günler,

    Ben 4 ay önce meme küçültme ameliyatı geçirdim. Başlangıçta belirgin bir asimetri vardı fakat zamanla düzeldi. Kullanılan dikiş materyaline bağlı alerjik bir reaksiyon yasadım yani dikişlerde bazı bölgelerde sarı, kokusuz bir akıntı olustu. Ameliyatımı yapan doktor bunun normal iyilesme süreci oldugunu söylemişti (dikişlerin rezorbsiyonu sırasında normal bir sürec oldugunu) . Ancak ameliyatımı asiste eden diger doktor gördügünde bunun alerjik bir reaksiyon oldugunu, cok nadir karsılastıklarını söyledi, kullanmam için bir krem önerdi.

    Daha sonra bu durum gecti ancak dikiş izlerim suanda pek de hos görünmüyor, özelliklede o akıntıların olustugu noktalarda biraz daha yaygın bir izler mevcut.

    Dikis izlerinin rahatsız etmeyecek hale gelmesi ne kadar sürer ? Ya da rahatsızlık duymaya devam edersem bu izlerin silinmesini, azalmasını sağlayacak bir alternatif var mıdır?

    Bu ameliyatı olanlar için günlük kullanımda balenli sütyen kullanmayı mı yoksa balensiz ama alt kısmı destekli sütyenleri mi önerirsiniz ?

    Bu ameliyattan sonra hamilelik, emzirme ya da aşırı kilo degişimi durumları haricinde gögüslerde tekrar sarkma olur mu ?

    Göğsün altında toplanıp büzülen fazla derinin daha cabuk yok olması için doktorum o bölgeye baskı yapmamı önermişti. Bu deri fazlasını yukarıya gögsüme dogru mu baskılamalıyım, yoksa asagıya karın bölgeme dogru mu ? Bugune kadar hep karnıma dogru baskıladım ve belirgin sekilde azaldı, fakat gecen gün bir arkadasım gögsüme dogru bastırmam gerektigini söyledi ve aklım karıstı acıkcası.

    Simdiden cok tesekkur ederim.
     
  2. 24 Eylül 2010
    Konu Sahibi : elifciz
  3. Op. Dr. Naci Celik

    Op. Dr. Naci Celik Aktif Üye Üye

    Katılım:
    22 Eylül 2010
    Mesajlar:
    519
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    41
    4 ay ameliyat izlerini değerlendirmenişz için çok erken çünkü daha pek çok değişiklik olup hergeçen gün daha iyiye gidecek. Bu tür dikiş reaksiyonları olabilir ve hiç bir problem yaratmaz. Balansiz sütyenler her zaman için daha iyidir ve göğsün alt kısmındAKİ DERİ KIVRIMLARI SİZ NE YAPARSANIZ YAPIN KENDİ KENDİNE DÜZELMEYE DEVAM EDECEK MERAK ETMEYİN. BEN GENELLİKLE HASTALARIMA DERİ KIVRIMLARI İÇİN EN AZ 6 HATTA 12 AY BEKLEMELERİNİ ÖNERİRİM. Göğüslerin tekrar sarkmasına gelince evet tabii ki sarkacak çünkü yaşlanmaya devam ediyorsunuz.
     
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.