menemenim güzel olur diyenler....

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve AskKirintisi tarafından 4 Temmuz 2010 başlatılmıştır.

    4 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : AskKirintisi
  1. AskKirintisi

    AskKirintisi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.817
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    108
    3 yıllık evliyim zor yemekleride yapabiliyorum ama menemeni beceremiyorum.
    daha doğrusu yağını ayarlayamıyorum. çok koyduğumda domatesin ekşiliğini tadını alamıyorum az koyduğumda biberler kavrulurken yanıyor.
    Biri lütfen detaylı yazsın, çok seviyorum eşim güzel yapıyor ama ben tuttuamıyorum.
     
  2. 5 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : AskKirintisi
  3. nurunayn

    nurunayn böyle olmak istiyorum... Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.579
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    valla kendimi övmüyorum ama güzel yaptığımı kaynanamdan bile işitmişimdir:))
    ben hiç bir zaman ölçülü yapmam, göz kararı, mesela koyacağım malzemeye göre ayarlarım yağını , eğer malzeme çok ise yada az ise ona göre ayarlarım, birde yaptığın tava yada tencere ince tabanlı ise ondan yanıyordur biberlerin bunuda göz önüne al.. kolay gelsin :KK1:
     
  4. 5 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : AskKirintisi
  5. BULUTOLSAM

    BULUTOLSAM ben ona resmen aşığım.... Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2009
    Mesajlar:
    2.729
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    106
    benimde menemenim herkes tarafından çok beğenilir. ama bende ölçü kullanmıyorum. kaç yumurta kıracağıma göre ayarlıyorum malzemeyi. ancak ben mutlaka soğanda koyarım menemene. kesinlikle çok güzel bir lezzet katıyor..
     
  6. 5 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : AskKirintisi
  7. esra55

    esra55 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    11 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    1.025
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    ben menemen yaparken zeytinyağ değilde terayağ kullanıyorum daha lezzetli oluyo.ayrıca ocaktan indirmeye yakında kaşar rendeliyorum içine.hoş bir lezzet oluyo.tavsiye ederim.
     
  8. 5 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : AskKirintisi
  9. yawrukuss

    yawrukuss Popüler Üye Üye

    Katılım:
    21 Nisan 2010
    Mesajlar:
    325
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    canım övmek gibi olmasın ama benim menemenimde güzel oluyor :kedi:
    Şöyle yapıyorum;
    domatesleri rendeleyebilirsin veya çok küçücük küp küp doğrayabilirsin ben iki şekilde de yaparım. farzetki 3 büyük boy domatesin var. tavaya göz kararı biraz sıvı yağ koy(herhalde yarım çay bardagı kadardır), ortaboy 1 soğanı yemeklik şeklinde küp küp doğra. (soğan dehşet lezzet veriyor) soğanları kavur biraz..birazda yeşil biber doğra 1-2 tane kadar.. kavrulsun bunlar. daha sonra domatesi üzerine ekle. 1 çay kaşığı kadar domates salçası ekle. 1 dişde sarımsak rendele. karıştır ve kapağını kapat. 5-10 dak kısık ateşte kaynasın bunlar.. ben çok yumurtalı menemenı sevmem kırmızı olsun isterim beyaz değil zemuszemus bu yüzden her zaman 1 tane yumurta kullanırım. 1 yumurtayı kaseye koyup çırp sonra ekle üzerine domateslerin karıştır güzelce tekrar daha karıştırırken pişiyor zaten yumurta. kapat sonra altını. üzerine karabiber serpiştir biraz... eğer acı seviyorsanız salça ve sarımsağı eklediğin sırada yarım yada 1 çay kaşığı kadarda pul biber ekle..

    aslında menemen denen şey yumurta domates ve biberden ibarettir. fakat anlattığım şu tarif çok lezzetli oluyor. opuyorumnanaktan
    Dene canım a.s.
     
  10. 5 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : AskKirintisi
  11. LOCA

    LOCA Kaçıyorum Kovalama! Üye

    Katılım:
    7 Haziran 2009
    Mesajlar:
    9.738
    Beğenildi:
    260
    Ödül Puanları:
    153
    ben menemeni kapaklı tavada yapıyorum kapak olunca buharlaşıyo hem çabuk pişiyo hemde fazla yağ istemiyor.
     
  12. 6 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : AskKirintisi
  13. chloes

    chloes Kafası karışık Üye

    Katılım:
    30 Kasım 2009
    Mesajlar:
    1.207
    Beğenildi:
    67
    Ödül Puanları:
    153
    Ben soğanlı yapıyorum menemeni. Soğanı yemeklerde zaten çok severim. Zeytinyağı-sıvıyağ karışımında soğanı kavururum. 2-3 domatese kadar yarım soğan kullanırım. Soğan rengi değişmeden üstüne miktara göre 1-2 sivri biber koyarım. Onlar da fazla kavrulmadan soyulmuş doğranmış domatesleri eklerim. Suyunu salıp fokurdamaya başlamadan az beyaz peynir koyarım. Tam fokurdarken 1 yumurta kırarım. az bekledikten sonra kapatırım. Ben yumurtayı karıştırmayı seviyorum, üstüne direkt kırıp bırakmam. O anki arzuma göre hafif karabiber koyarım yumurtayı koymadan evvel. Eğer domatesin çok tatsızsa hafif domates salçası koyabilirsin. Ben normalde koyma tarftarı değilim. Yiyen herkes menemenimi beğenir.
     
  14. 6 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : AskKirintisi
  15. ayyil44

    ayyil44 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    18 Aralık 2009
    Mesajlar:
    676
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    tarifleriniz güzel dikkat edilmesi gereken birşeyde suyunun iyice çekilmesi yani pişerek
    işte lezzeti burada
     
  16. 6 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : AskKirintisi
  17. parlayanyildizim

    parlayanyildizim kalbisinin Not defteriyim Pro Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.155
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    .

    benimki de güzel olu
    :dilcikar:
     
  18. 6 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : AskKirintisi
  19. yusufun_annesi

    yusufun_annesi Yeni Üye Üye

    Katılım:
    11 Nisan 2010
    Mesajlar:
    502
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Acaba çok mu tek kavuruyorsun biberi?
    Ben çok kişi tarafından beğenilen tarifi yazayım.
    Biberleri doğradık.
    Sıvıyağ ile tavada öldürdük ama diriliği gitsin yeter.
    Üzerine küp küp domatesler gelince hemen yanmazlar zaten.
    Ben soğan kullanmam.Tuzunıda burda eklerim.İstersen baharatlarıda(biberin acı değilse kırmızı biber mesela)
    Harç domatesin suyunu çekmeye başlayınca hoop yumurtalar...hafifte sulu bırak çok pişirme yumurta ile.
    Afiyet olsun.