Menemenlik konserve yapm iin yardm edin

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve aybukee tarafından 13 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    13 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : aybukee
  1. aybukee

    aybukee Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    37
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    arkadaşlar ben domates biberden kaynatılıp mı nasıl oluyor artık bilmiyorum kavonozlara koyuluyorya konserve yapmak istiyorum bilen varsa tarif edebilirmi bazısı kavonuzu kaynatıyormuş, bazısı sebzeyi hangisi daha iyi olur?fisfisfis
     
  2. 17 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : aybukee
  3. AskKirintisi

    AskKirintisi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.817
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    108
    Ben biberleri kavuruyorum, onlar kızardıktan sonra, domatesleri ekliyorum, sonrada kavanozlara koyup sıcakken ağızını kapatıp ters çeviriyorum, bir gece ter şekilde beklesin vakum etkisi yapıyor, yazın dolapta kışın dışarda hiçbirşey olmuyor, benimkiler daha yeni bitti geçen yıl yapmıştım.
     
  4. 17 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : aybukee
  5. aybukee

    aybukee Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    37
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    teşekkür ederim cevabın için arkadaşım. tuz vs. bişey atılıyormu yoksa kullanırken mi atılır. birde kavonozları tepelememi doldurmak lazımfisfisfis
     
  6. 26 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : aybukee
  7. AskKirintisi

    AskKirintisi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.817
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    108
    Tuz atılıyor canım, sonra istersen sarmısakda koyabilirsin.
    Ben kavanozları tam doldurmuştum, sonra kışın açıp yediğimde yarısnı yedim 4-5 gün sonrada diğer yasırını, hiçbirşey olmuyor.
    Reçel, pekmez, garnitür kavanozları varsa tek kullanımlık daha güzel olur.
     
  8. 26 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : aybukee
  9. janet

    janet Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Aralık 2007
    Mesajlar:
    2.642
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    domatesleri rendele veya kücük kücük doğra icine sivri biber sarımsak istersen tuz ve her kavonoza bir cay kasığı seker biraz kaynat asırı değil eğer susuz domates olursa daha ğüzel oluyor sonra kavonozlara doldur sıcakken ağızların kapat ve ters cevir bir ğün öyle dursun sonra ters cevir eğer olmustur serin bir yerde muhafaza et ama yaz domatesiyle ğüzel olur sabret biraz
     
  10. 26 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : aybukee
  11. EU1

    EU1 Guest

    aynen katıılıyorum yaz domatesi armut domatesle yap:)birazcık ta sirke koy 1 cay kasıgı kadar koruyucu olsun..
     
  12. 28 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : aybukee
  13. prometheus

    prometheus Popüler Üye Üye

    Katılım:
    7 Nisan 2008
    Mesajlar:
    1.235
    Beğenildi:
    86
    Ödül Puanları:
    108
    Arkadaşlar peki bir gün ters bir şekilde bekletildikten sonra kavanozlar kaynatılmıyor mu,kapakları daha iyi sıkışsın diye?
     
  14. 28 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : aybukee
  15. Organikyasam

    Organikyasam Aktif Üye Üye

    Katılım:
    7 Mart 2008
    Mesajlar:
    140
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Arkadasim hersene yaptigim ,, ve her acista kavonozu kasikla yemek istedigim,,---super bir tat oluyor-- konservemin tarifini vereyim. Annemle yapiyoruz, o profesor bu konuda:

    1. Agustos , eylul gibi o tam lezzetinde kizarmis, olgun domatesler alinir.
    2. Domatescikler guzelce yikanir, suyu suzulur
    3. Daha sonra bir guzel oturulur , kabuklari soyulur
    4. Biz herzaman elimizle minik minik dograriz-yemeklik sekilde- en guzeli budur, makinada gecirmeyi sevmiyoruz pure gibi oluyor hoslanmak elde degil
    5. Eger kavanozlar yeni ise Kavanozlari sicak suyla yikayip temizliyorsun- aman deterjanli birakma--
    6. Dogramis oldugun domatesleri guzelce kavanozuna doldurup --aman yari birakma-- uzerine istedigin miktar- ben 1 tatli kasigi atarim --tuz koy
    7. Kapaklari sikica kapa- not kapaklar temiz olmali ve kesinlikle kavanoz eski olsada kapak eski olamaz,,,yeni kapak almalisin---
    8. Bir koca tencerede veya kazanda suyu kaynat --biz cokca yaptigimiz icin kazan kullaniriz-- uzerini mutlaka gecicek sekilde kavanozu yerlestir altina istersen veya bulursan tahta koyarsan kavanozlarin kirilma riski--bizde hic kirilmadi ama bir olasilik-- oldukca azalir
    bazi arkadaslar duduklude yapiyormus veya buhar tenceresinde, ama herhalde icine 1yada 2 kavanoz girer--ben denemedim ama yapiliyor-
    9. 35 dakika kaynattigin kavanozlari dikkatlice cikarip, ince bir havlu bez ile tekrar kapaklarini sikimi diye kontrol et ve guzelce sofra bezi serilmis tezgahina ters dizele
    10. Ertesi sabah veya diger ertesi bak hic akitan varmi varsa bunu hemen kullanabilirsin canim,,,ve son dikkat kapaklari ice dogru cokukmu---ice cokuk olmasi gerekiyor,,elleyince pit pit eden kapakli konservede tutmamis demek, yoksa sana tum vitamin degerleri icinde ve oldukca saglikli kislik domatesin hazir!

    Zahmetli gibi ama deger, super bir lezzet!

    Ammavelakin simdi kislik domatesin dondurucuya atildigini--hemde tum tum-- duydum--lezzeti nasil konserve domates kadar guzelmi bilmem ama doktordan duydum domatesi dondurmakta oldukca saglikliymis!
     
    Son düzenleme: 28 Mayıs 2008
  16. 31 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : aybukee
  17. leyal

    leyal Aktif Üye Üye

    Katılım:
    26 Şubat 2008
    Mesajlar:
    75
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    bende domatesin bol ve ucuz olduğu zaman alıyorum tencereye doğruyorum az yeşil biber doğruyorum çok azda sıvıyağ katıyorum biraz kaynattıktan sonra yarım kiloluk kavanozlara sıcak sıcak koyup kapağını sıkıca kapatıyorum havlunun üzerine ters çeviriyorum birgün bekliyor tutup tutmadığı kapağından belli oluyor zaten kapağı çöktüyse tutmuştur birde kavanoza koymadan önce kavanozlar kaynatılırsa daha iyi olur,,,,
     
  18. 6 Haziran 2008
    Konu Sahibi : aybukee
  19. maze

    maze Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Nisan 2007
    Mesajlar:
    124
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    ben kışın hiç domates almadığım için domates ve biberleri ayrı ayrı kavurup soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine az az koyuyorum ve dondurucuya koyuyorum istediğim zaman domatesten ve biberlerden kesip yemeklere atıyorum istersem hepsini karıştırıp melemen yapıyorum çok kolay oluyor tavsiye derim