Mengen Çorbası

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve Ali's Mother tarafından 26 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    26 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Ali's Mother
  1. Ali's Mother

    Ali's Mother seni seviyorum meleğim Üye

    Katılım:
    26 Şubat 2008
    Mesajlar:
    2.762
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Kemik suyunu veya suyu kaynatın.
    Yıkanmış pirinci ilave edip pişirin.

    Un, limon suyu, yoğurt ve yumurtanın sarısını az miktarda su ilave ile çıpın.
    Kaynamakta olan suya yavaş yavaş ilave ederek sürekli karıştırın.
    Kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirin.

    1 Çay fincanı pirinç
    2 Adet limon suyu
    1 Su bardağı un
    2 Kepçe yoğurt
    4 Adet patates
    1 Yemek kaşığı nane
    3 Çay kaşığı tuz
    1 Adet yumurta
    2 Yemek kaşığı margarin
    8 Su bardağı kemik suyu veya su

    Eritilmiş 2 yemek kaşığı margarinde naneyi kızartıp, çorbanın üzerinde gezdirin.
    Diğer tarafta küçük küpler halinde doğranmış patatesleri sıvıyağda kızartıp süzün ve çorbaya ilave edin.
    Tuz ekleyip ocaktan alın.