Mengen kavurması (resimli)

Konusu 'Et Yemekleri' forumundadır ve viyole tarafından 13 Mart 2010 başlatılmıştır.

    13 Mart 2010
    Konu Sahibi : viyole
  1. viyole

    viyole N & E & A Üye

    Katılım:
    23 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    1.797
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    et ve mantarın birlikteliğiyle oluşan lezzet şöleni....

    öncelikle kuşbaşı doğranmış eti tavaya alalım ve üzerine sıvıyağ ekleyelim.etlerin sulanmaması için yüksek ateşte karıştırarak etleri kavuralım

    4 yemek kaşığı sıvıyağ
    350-400 gr dana eti
    10-15 adet arpacık soğan
    200 gr mantar
    kekik
    tuz 3 su bardağı sıcak su

    diğer taraftan mantarı dilimleyelim (ben dilimliyorum ikiye keserek te olur).1-2 dk kavrulmuş olan etin üzerine yuvarlak doğradığımız arpacık soğanları ilave edelim.ve karıştırarak kavuralım.1-2 dk sonra içine dilimlediğimiz mantarları ekleyerek biraz birlikte kavurup üzerine sıcak suyu ilave ederek kapağını kapatalım ve suyunu çekinceye kadar yaklaşık yarım saat kadar pişmeye bırakalım.en son ateşten alacağımız zaman üzerine kekik ve tuz serperek servis edelim.AFİYET OLSUN....
     
  2. 13 Mart 2010
    Konu Sahibi : viyole
  3. viyole

    viyole N & E & A Üye

    Katılım:
    23 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    1.797
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    resimi açık yükleyemiyorum:çok üzgünüm:
     

    Ekli Dosyalar:

    • $6.jpg
      $6.jpg
      Dosya Boyutu:
      13,9 KB
      Görüntüleme:
      60
  4. 13 Mart 2010
    Konu Sahibi : viyole
  5. viyole

    viyole N & E & A Üye

    Katılım:
    23 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    1.797
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    cokacimcoook
     

    Ekli Dosyalar:

    • $8.jpg
      $8.jpg
      Dosya Boyutu:
      15,7 KB
      Görüntüleme:
      85
  6. 30 Nisan 2010
    Konu Sahibi : viyole
  7. Pink7

    Pink7 ヅ 웃♥♥♥유 &#1 Üye

    Katılım:
    13 Mart 2010
    Mesajlar:
    2.075
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Elinize saglık
     
  8. 30 Nisan 2010
    Konu Sahibi : viyole
  9. olgu35

    olgu35 ölümden başkası yalan Pro Üye

    Katılım:
    11 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    3.424
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    148
    lezzetli ve pratik bir tarif. teşekkürler
     
  10. 1 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : viyole
  11. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    Nefissssssssss...
    Zaten açım kokusu burnuma geldi sanki...
     
  12. 16 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : viyole
  13. viyole

    viyole N & E & A Üye

    Katılım:
    23 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    1.797
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    teşekkür ederim kızlar....
    evet hem çok lezetli hemde çok pratik deneyin.....
     
  14. 9 Haziran 2010
    Konu Sahibi : viyole
  15. shokella

    shokella Guest

    çok güzel görünüyor resimde, ama diyetteyim :sinifsinif:mafoldumben
     
  16. 11 Haziran 2010
    Konu Sahibi : viyole
  17. viyole

    viyole N & E & A Üye

    Katılım:
    23 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    1.797
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    opuyorumnanaktanbir kaşıktan bişey olmaz canımmmm
     
  18. 6 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : viyole
  19. adilemir

    adilemir Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    25 Nisan 2009
    Mesajlar:
    16.251
    Beğenildi:
    4.322
    Ödül Puanları:
    238
    elıne saglık...guzel bır lezzet..