Mengen Pilavı(Resimli)

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve Rumeysaa tarafından 12 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    12 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  1. Rumeysaa

    Rumeysaa BLACK PEARL Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.897
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Arkadaşlar bu tarifi bir gazetede gördüm.sizinle paylaşmak istedim.Gazetedeki resim de koyduğum resmin aynısı:)

    Mantarları ve sivribiberleri ince kıyın.
    Pirinci yıkayıp süzgece alın.

    2 Su Bardağı Pirinç
    3 Çorba Kaşığı Tereyağı
    3 Su Bardağı Et Suyu
    250 gr Mantar
    4-5 Raze Soğan
    2 Domates
    2 Yeşil Biber
    Bir Tutam Tozşeker
    Karabiber
    Tuz

    Bir tencerede yağı eritip önce mantarları sonra da biberleri kavurun.
    Kıyılmış yeşil soğanı ve pirinci ekleyip kavurmaya devam edin.
    Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve tenceredeki malzemeyle birlikte soteleyin.
    Et suyu, tozşeker, tuz ve karabiberi de ekleyip 15 dakika kısık ateşte pişirin.
    Afiyet olsun
     
  2. 12 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  3. Rumeysaa

    Rumeysaa BLACK PEARL Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.897
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106