mengen pilavı

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve Ali's Mother tarafından 26 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    26 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Ali's Mother
  1. Ali's Mother

    Ali's Mother seni seviyorum meleğim Üye

    Katılım:
    26 Şubat 2008
    Mesajlar:
    2.762
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    arkadaşlar bu pilav Bolu nun meshur mengen pilavıdır..
    Damak tadına düşkün olanlar mutlaka denesinler

    Haşlanan pirinçler tuzlu ılık suda bir saat kadar bekletilir. Soğuk su ile iyice yıkanıp süzgece alınır.

    1/2 kg. pirinç
    250 gr. kuşbaşı kuzu eti
    1 bardak tereyağı
    1 bardak ince kıyılmış mantar
    2 baş soğan
    3 adet domates
    8 bardak et suyu
    1 kaşık şeker
    1 tatlı kaşığı kekik
    1 demet dereotu
    1 bardak ceviz içi
    tuz ve karabiber

    Tencere ateşe konur,yağın bir kısmı kızdırılır, çentilmiş soğanlar ve et eklenir karıştırılır. Birkaç dakika kavrulduktan sonra et suyu eklenir üzerinde biriken köpük alınarak yarım saat kaynatılır.
    Sonra pirinç, şeker, tuz ve biber eklenerek 15 dakika ağır ateşte pişirilir. Kalan yağ bir tavada kızdırılarak üzerine dökülür. Tencerenin kapağı sıkıca kapatılır bir süre sonra kekik, dereotu ve ceviz üzerine serpilir ve servis yapılır.