Mengen pilavı

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve Elif tarafından 25 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    25 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.619
    Beğenildi:
    5.145
    Ödül Puanları:
    438
    Mantarları ve sivribiberleri ince kıyın. Pirinci yıkayıp süzgece alın.
    Bir tencerede yağı eritip önce mantarları sonra da biberleri kavurun. Kıyılmış yeşil soğanı ve pirinci ekleyip kavurmaya devam edin.
    Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve tenceredeki malzemeyle birlikte soteleyin.
    Et suyu, tozşeker, tuz ve karabiberi de ekleyip 15 dakika kısık ateşte pişirin.