Mercimek Köftesi

Konusu 'Köfteler' forumundadır ve superisi22 tarafından 2 Mart 2009 başlatılmıştır.

    2 Mart 2009
    Konu Sahibi : superisi22
  1. superisi22

    superisi22 hayat herşeye rağmen güzel Üye

    Katılım:
    1 Şubat 2007
    Mesajlar:
    4.774
    Beğenildi:
    791
    Ödül Puanları:
    163
    Kuru soğanı yemeklik soğan gibi doğrayıp margarinle biraz öldürelim. İçine salça ilave edip ateşten indirelim. Diğer tarafta mercimeği yıkadıktan sonra dört su bardağı su ile haşlayalım. Mercimekler sararıp suyunu çektikten sonra ateşten alıp içine ince bulguru ilave ederek karıştıralım.

    Kapağını kapatıp 15 dakika bekletelim. Maydanoz ve soğanın yeşil kısımlarını ince ince doğrayıp diğer malzemelerle birlikte mercimekle bulgura ilave edelim. Daha sonra köfte şeklinde biçimlendirerek servis yapalım. Dilerseniz servis tabağına aldıktan sonra üzerine yarım limon suyunu gezdirebilirsiniz

    Kuru soğanı yemeklik soğan gibi doğrayıp margarinle biraz öldürelim. İçine salça ilave edip ateşten indirelim. Diğer tarafta mercimeği yıkadıktan sonra dört su bardağı su ile haşlayalım. Mercimekler sararıp suyunu çektikten sonra ateşten alıp içine ince bulguru ilave ederek karıştıralım.
    Kapağını kapatıp 15 dakika bekletelim. Maydanoz ve soğanın yeşil kısımlarını ince ince doğrayıp diğer malzemelerle birlikte mercimekle bulgura ilave edelim. Daha sonra köfte şeklinde biçimlendirerek servis yapalım. Dilerseniz servis tabağına aldıktan sonra üzerine yarım limon suyunu gezdirebilirsiniz

    1 Su Bardağı İnce Bulgur
    2 Su Bardağı Kırmızı Mercimek
    4 Su Bardağı Su
    2 Çay Kaşığı Tuz
    2 Çay Kaşığı Pul Biber
    5 Çay Kaşığı Kimyon
    1 Demet Yeşil Soğan
    1 Demet Maydanoz
    3 Çay Kaşığı Salça
    2 Çorba Kaşığı Margarin
    1 Soğan

    Kuru soğanı yemeklik soğan gibi doğrayıp margarinle biraz öldürelim. İçine salça ilave edip ateşten indirelim. Diğer tarafta mercimeği yıkadıktan sonra dört su bardağı su ile haşlayalım. Mercimekler sararıp suyunu çektikten sonra ateşten alıp içine ince bulguru ilave ederek karıştıralım.
    Kapağını kapatıp 15 dakika bekletelim. Maydanoz ve soğanın yeşil kısımlarını ince ince doğrayıp diğer malzemelerle birlikte mercimekle bulgura ilave edelim. Daha sonra köfte şeklinde biçimlendirerek servis yapalım. Dilerseniz servis tabağına aldıktan sonra üzerine yarım limon suyunu gezdirebilirsiniz
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 3 Mart 2009