Mercimek Pilavı

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve rabia.aang tarafından 31 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

    31 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : rabia.aang
  1. rabia.aang

    rabia.aang Guest

    bu pilavın yanına turşu yakışır:KK66:

    Mercimekler yıkanır :))

    2 su bardağı mercimek,
    1/2 su bardağı pilavlık bulgur,
    1 çorba kaşığı salça,
    1 soğan,
    tuz,
    karabiber,
    1/2 SU BARDAĞI SIVI YAĞ,
    KIRMIZI PUL BİBER,
    2 SU BARDAĞI SU

    mercimekler 2 bardak suda haşlanır, hafif pişice içine 1 kaşık salça konur ve 5 dakika sonra 1/2 su bardagı bulgurı da atılır tuzunu,karabiberi katılır. pilav suyunu çekene dek pişirilir sonra yağını ayrı bir tavaya koyup ısıtılır soganları soyup yıkadıktan sonra halka şeklinde doğranıp yağın içine atılır ve üzerine kırmızı pul biberide attıktan sonra pişen pilava dökülür.pilavı ocaktan aldıktan sonra dilendirip ondan sonra servis yapılır.
     
  2. 6 Aralık 2009
    Konu Sahibi : rabia.aang
  3. sakardeniz

    sakardeniz işten çıkan ev hanımı Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.679
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    turşusuz olmaz. ayran ve ya cacık çok yakışır. birde domatesle yeşil biber kavurursak menü tamam. elinize sağlık.