Mercimekli köfte

Konusu 'Köfteler' forumundadır ve Elif tarafından 19 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    19 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.653
    Beğenildi:
    5.191
    Ödül Puanları:
    438
    Mercimek kuvvetli ve sindirimi kolay bir bitkisel proteindir.



    su bardağı kırmızı mercimek
    1,5 su bardağı ince bulgur
    3 soğan
    3- 4 kaşık yağ
    2- 3 çay kaşığı kırmızı biber
    2- 3 çay kaşığı kimyon
    Yarım demet dereotu ve maydanoz
    6- 7 taze soğan
    1 kaşık salça

    Soğan ince doğranıp yağda hafifçe pembeleştirilir.
    Taze soğan, dereotu temizlenip ince doğranır.
    Mercimek ayıklanıp yıkanır; 3- 4 bardak su ile iyice
    haşlanır. Sıcakken bulgurun üzerine dökülüp karıştırılır. Kapak kapatılarak bulgurun kabarması beklenir.
    Bulgur kabarınca, kavrulmuş soğan, tuz, kırmızı biber, karabiber, kimyon, salça konup yoğrulur.
    Son olarak taze soğan, maydanoz, dereotu karıştırılır. Avuç içinde sıkılarak küçük köfteler yapılır.
    Tabağa dizilir. Arzu edilirse çif köfte salatası ile servis yapılır.