Mercimekli mantı

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve EcinniliBarones tarafından 27 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    27 Ocak 2009
    Konu Sahibi : EcinniliBarones
  1. kıyma sevmeyen arkadaşlarım için besin değeri olarak etle eşdeğer olan mercimekle denedim ve bayıldım sizlerlede paylaşmak istedim.

    mercimekleri geceden ıslatırsak daha çabuk pişer.
    öncelikle mercimeği hazırlayıp soğumaya bırakırız.o soğurken hamurunu hazırlarız.

    4 su bardağı un
    aldığı kadar su,tuz
    1,5 su bardağı mercimek
    kurusoğan
    sarımsak,yoğurt
    kimyon karabiber tuz
    pişirmek için etsuyu
    tereyağ,salça kırmızı biber

    mercimekleri 4 bardak suda bütün olarak koyduğumuz soğanla beraber iyice yumuşayıncaya kadar haşlar süzeriz.soğanı içinden pişince alırız.maksat soğanın lezzeti mercimeğimize geçsin.sonra süzgeçe alırız kimyon karabiber tuz ileve edip bir kapta biraz ezeriz.

    hafif ılık suyla unumuzu karıştırıp sert bir hamur elde edicez.hamurdan bezeler koparıp çok inde olmayacak şekilde yufkalar açıcaz.kare kare kestiğimiz hamura mercimekli içten alabildiği kadar çok koyarak dilediğimiz gibi kapatabiliriz.

    hazır olan mantımızı yağlanmış fırın tepsisinde üzerleri biraz kızaracak şekilde fırına vericez.sonra fırın tepsisini ocağın üstüne alıp altını yakıcaz.kepçeyle üzerlerine etsuyumuzu dökücez. 1- 1,5 lt kadar su yeterli olucaktır.ben etsu tablet kullanıyorum.
    istediğimiz kıvamda pişince tabaklara alıp üzerine yoğurdumuzu,salçalı kırmızıbiberli tereyağımızı döküyoruz.



    bilgisayarımın bluetoot'u bozuldu resim ekleyemiyorum ama söz en yakın zamanda bu sorunu çözüp tariflerime resim eklicem:)

    umarım beğenirsiniz afiyet olsun :))
     
  2. 28 Ocak 2009
    Konu Sahibi : EcinniliBarones
  3. zemus

    zemus şöfeer Üye

    Katılım:
    7 Kasım 2008
    Mesajlar:
    3.938
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    148
    teşekkürler cinom bu mantıyı bizim burda çok yaparlar hatta fırında kızartıp dondurucuya atarlar.. misafir gelince hemn çıkarıp yaparlar bi ara bende yapıodum şimdi tebbelleştim. ama çok seviyorum bu mantıyı..
     
  4. 28 Ocak 2009
    Konu Sahibi : EcinniliBarones
  5. zemusçum canım bende yapıp buzluğa koyuyorum.gerçekten nefis oluyor.acil durumlar için müthiş..
    birde bilecik mantısı var onunda tarifini yazcam ama resimsiz olmaz o çok farklı bir kapatma şekli var.keklik eti ve nohutla yapılır.ama biz onu tavuklu nohutlu yapıyoruz.onunda tarifini paylaşıcam yakında :))
     
  6. 13 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : EcinniliBarones
  7. qadife

    qadife Rabbim Sana Emanetiz... Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2008
    Mesajlar:
    6.986
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    degişi bişe olur herhalde hiç görmedim fisfisfis
    tşklerr a.s.