Mercimekli Yaz Köftesi

Konusu 'Köfteler' forumundadır ve EFSUNN tarafından 1 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    1 Haziran 2008
    Konu Sahibi : EFSUNN
  1. EFSUNN

    EFSUNN alamut Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    526
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    108
    hafif 5 çayına uygun bir tarif afiyet olsun

    Mercimeği 1 saat ılık suda bekletin, süzüp tencereye alın.

    2 su bardağı yeşil mercimek
    1,5 su bardağı ince bulgur
    1 çay kaşığı kimyon
    Karabiber
    Tuz
    2 adet kuru soğan
    6 adet taze soğan
    2 yemek kaşığı margarin
    1 demet maydanoz

    Mercimeğin üstünü kapatacak kadar su koyup haşlayın. Bulgur, kimyon, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp bulgur yumuşayana kadar bekletin.
    Tavada margarini eritip zar şeklinde doğradığınız soğanı kavurun. Kıyılmış maydanoz ve yeşil soğan koyup ocağı kapatın. Hazırladığınız karışım soğuyunca bulgura ilave edip yoğurun. Arada elinizi soğuk suya batırarak bulgura köfte şekli verip servis tabağına alın. Maydanoz ve yeşil soğanla süsleyip servis yapın.