merhaba

Konusu 'Tüp Bebek Özel Bölüm' forumundadır ve bebetom tarafından 20 Mart 2009 başlatılmıştır.

    20 Mart 2009
    Konu Sahibi : bebetom
  1. bebetom

    bebetom Teyzesinin gülü o Pro Üye

    Katılım:
    19 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.620
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    arkadaslar aranızda hıpotroıd hastası olup tup bebek yaptıran varmı.Bebegınız tuttu mu.bana bıraz bılgı verırmısınız.TSH kac olmalı.:1hug::ecrin
     
  2. 21 Mart 2009
    Konu Sahibi : bebetom
  3. sersev79

    sersev79 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    15 Aralık 2008
    Mesajlar:
    842
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    86
    canım merhaba bende hipotroid hastasıydım tsh normal gözüküyodu ama diğer alt değerlerim çok yüksekti drum vitamin bile alamazsın dedi ameliyat olmam gerekiyodu oda ertelendi narkoz yasağı geldi ilaç tedavisi uyguladı bi dahaki ay çok şükürki yarıdan fazla düştü değerler hemen ameliyat oldum ardından tüp bebek ilkinde tuttu hemde 4 taneside şimdi ikizlerim 5. aya girdiler allahım yardımcın olsun canım
     
  4. 21 Mart 2009
    Konu Sahibi : bebetom
  5. NilKoksal

    NilKoksal Aktif Üye Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2008
    Mesajlar:
    245
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    86
    canım benimde aynı rahatsızlığım. tefor kullanıyorum, düzenli olarak da kan tahlilleri yapılıyor. Takip altında olursa sorun olmuyor, rahat ol. Şuan yedibucuk aylık hamileyim ve ikincide tuttu çok şükür. Yüce rabbim isteyen herkese sağlıklı sıhatli hayırlı evlat nasip etsin.
     
  6. 21 Mart 2009
    Konu Sahibi : bebetom
  7. Borzo

    Borzo Mucizemmm Pro Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.010
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Canım Hipotroid Hastasıyım...
    Ve TSH 16 lardayken HAmile Kaldım Normal Yol ile.
    Eutrox kullanıyorum ve dün kan vermiştim TSH 1,5 ŞUAN.
     
  8. 21 Mart 2009
    Konu Sahibi : bebetom
  9. dervis

    dervis Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.224
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    148
    ben de de hipotiroid var, tsh benim de 1,4 civarı falan şu an.. ilk tüp bebek denememiz olmadı, yani daha doğrusu transfer olamadı.. ama bunun tsh ile ilgisi yok, doktor zaten üstünde durmadı, değer normal dedi.. sersev niye vitamin bile alamazsın dedi doktorun? t3, t4 mü yüksekti?
    bir de kızlar bu tsh sadece bir kez diğer tahliller yapılırken bakıldı ve 6 çıktı, sonra hemen tekrar ölçüldü 4,5 falan çıktı, doktor sınırda dedi ve hemen ilaca başladık.. her 3 ayda bir düzenli kontrol yapılıyor 1 yıldan beri, doktorum ömür boyu ilaç içilecek, bırakamazsın diyor.. ama sadece bir kez yüksek çıkınca hemen sizde mi ilaca başladınız? teşhis nasıl kondu? ilacı bırakıp deneme yapsam mı? ama şimdi 2. tüp denemesine başlayacağım ya korkuyorum ilacı bırakmaya da... ömür boyu hapa bağlı olmak da istemiyorum anlamadım ooof..sizin nasıl teşhis kondu ve ömür boyu mu ilaç içeceksiniz?
     
  10. 21 Mart 2009
    Konu Sahibi : bebetom
  11. bebetom

    bebetom Teyzesinin gülü o Pro Üye

    Katılım:
    19 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.620
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    arkadaslar benım hıpotroıdım var tefor kullanıyorum.ıkı defa tup bebek yaptırdım tutmadı.kalbımde bır carpıntı oluyor. aceba IVF ılaclarından mı?Birde cok sancım oldu. Bebek transferınden sonra sızın aranızda transferden sonra sancısı olan varmı?Sankı edet olacak gıbıydım.Bu sancıdan sonra bebekler tutmuyor.Doktor da ıdrar tahlılı ıstedı.Ama yaptırmadım.Sımdı aradan 6ay gectı.urologa gıttım.Asırı ıltıhap cıktı.galıba hatalıyım.bebekler enfeksıyondan yok oldu.Bırde FSH degerım yasıma gore yuksek cıkıyor.Yumurta sayım dusuk.Esım varıkosel hastası.Galıba benım bıraz zor :ecrin_bebek:eek:lacak.moralım cok bozuk.Pıskolojık destek alacagım.Bana bıraz moraaaaal lutfen.
     
  12. 21 Mart 2009
    Konu Sahibi : bebetom
  13. bebetom

    bebetom Teyzesinin gülü o Pro Üye

    Katılım:
    19 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.620
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    arkadaslar tesekkurler:KK46:
     
  14. 21 Mart 2009
    Konu Sahibi : bebetom
  15. bebetom

    bebetom Teyzesinin gülü o Pro Üye

    Katılım:
    19 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.620
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    arkadaslar tesekkurler:ecrin_bebek:
     
  16. 21 Mart 2009
    Konu Sahibi : bebetom
  17. el-muallim

    el-muallim kırk yaşımın çiçekleri.. Üye

    Katılım:
    18 Haziran 2008
    Mesajlar:
    13.673
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    196
    selam......benımde geçen seneye kadar herşeyım ıyıdı troıde stres etkı edıyo.........benımde 4,5larda doktorum kullan dedıilaç..........kullanıyorum ve sureklı kullanmak gerekmış artı...........duşşse bıle bır ara duştu tamam dedım bırakınca daha çok yukseldı.......bırakmaın.....bıde tedavı olurken ılacı al dedı doktorum sakıncası yok dedı.....hatta daha ıyı olur dedı........gerçı tedavım olumsuz olmuştu..........çok yukselmedıkçe korkmayın .........rabbım herkese şıfa versın
     
  18. 22 Mart 2009
    Konu Sahibi : bebetom
  19. esila@mxixsra

    esila@mxixsra Aktif Üye Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    759
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    86
    evet kızlar stres bu hormonu çok etkiliyor. ben de hipotiroid çıktı. zaten bu kadar üzüntüden sonra hormonlarda bi sorun çıkacağı içime doğmuştu.
    benim tsh çok yüksek t3 t4 normal. kadın doğum uzmanı bu değerle zor dedi olursa da düşermiş ama değeri yüksek olup normal yolla hamiş kalanlar var. zaten ilaç kullanılınca düzene giriyormuş.
    hipolular bildiğim kadarıyla ömür boyu ilaç kullanmalaır gerekiyor. yakın zamanda endokronologa gidecem sizin sorularınıza sorayım bari:)