Mersin tantunisi

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve Elif tarafından 24 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    24 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.662
    Beğenildi:
    5.193
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    500 gr kıyma
    2 adet sogan
    yarım demet maydanoz
    2 domates
    toz biber
    tuz
    sıvı yağ
    tantuni ekmegi(acık ekmek marketlerde paket olarak satılıyor)

    Kıyma haslanır daha sonra yağ ve toz biber ile kavrulur.diger tarafta sogan,maydanoz ve domates incecik dogranır.acık ekmek içerisine kıyma ve diger malzemelerden ekleyip dürüm halinde servis edilir.yanına ayran süper oluyor.
    afiyet olsun
     
    jullyet bunu beğendi.
  2. 18 Nisan 2013
    Konu Sahibi : Elif
  3. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    Ellerine sağlık tatlım enfes görünüyo daha önce hiç tantuni yemedim ama bunu denicem
     
  4. 18 Haziran 2013
    Konu Sahibi : Elif
  5. lillyfee

    lillyfee Yeni Üye Üye

    Katılım:
    11 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    74
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    öncelikle ellerine sağlık arkadaşım ama belirtmek isterim ki tantuni asla ve hiçbir tantunicide kıymayla yapılmaz çok küçük kıyılmış parça etle yapılır....
    yine de paylaşım için teşekkürler
     
  6. 1 Mart 2014
    Konu Sahibi : Elif
  7. letizia

    letizia Mina'm Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    5.005
    Beğenildi:
    500
    Ödül Puanları:
    188
    Teşekkürler canım tarif için harika görünüyor.
     
  8. 10 Ocak 2015
    Konu Sahibi : Elif
  9. jullyet

    jullyet Aktif Üye Üye

    Katılım:
    8 Ağustos 2014
    Mesajlar:
    1.807
    Beğenildi:
    219
    Ödül Puanları:
    88
    ben evde hep kıymayla yaparım çünkü etleri o kadar küçük kesmeye sabrım yetmez :), çok güzel görünüyor.