Merzifonlu Keşkek(Resimli)

Konusu 'Yöresel Yemekler II' forumundadır ve Rumeysaa tarafından 13 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    13 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  1. Rumeysaa

    Rumeysaa BLACK PEARL Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.897
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Malzemeler

    1.800 gr Aşurelik bütün buğday
    2.1 küçük kase nohut
    3.yarım kilo et(tavuk eti koyarsanız 3 adet but)

    sosu için;

    1.tereyağı
    2.salça


    Çömleğin en altına eti yerleştirin üzerine yıkanımş olduğunuz nohut, buğdayı ve 1 çorba kaşığı tuzu ekleyin. hazırladığımız malzemenin üzerini 10-15 cm geçecek kadar suyu ekleyin. Çömleği odun fırınına (ekmek fırını) akşamdan koyulur ve sabaha kadar fırında bekletilir. Fırından alınan keşkek büyük tahta kaşık yardımı ile iyice ezilir (tavuk koymuşsannız kemiklerini almayı unutmayın )
    tabaklara alındıktan sonra üzerine salçalı sos dökülerek servis yapılır. (Aynı şekilde düdüklü tencerede de yapabilirsiniz kısık ateşte 2 saatte pişer)
    Afiyet Olsun
     
    kediciklerinannesii bunu beğendi.
  2. 13 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  3. Rumeysaa

    Rumeysaa BLACK PEARL Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.897
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    [​IMG]
     
    slnchn bunu beğendi.
  4. 18 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  5. txixrtxixl kelebek

    txixrtxixl kelebek Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    29 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    1.175
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    elerıne saglık çok severım
     
  6. 28 Mart 2010
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  7. ThankfulNovember

    ThankfulNovember Oğlum,canımdan canımm Üye

    Katılım:
    4 Nisan 2008
    Mesajlar:
    3.389
    Beğenildi:
    3.429
    Ödül Puanları:
    163
    ooooofff kaç yıldır bi keşkek yemediiiimm çok seviyoruuuuuummm yapan olsa da yesek cokacimcoook aklinialirimsmile
     
  8. 28 Mart 2010
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  9. Betty42

    Betty42 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2010
    Mesajlar:
    106
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    guzel gozukuor.
     
  10. 28 Mart 2010
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  11. bucan

    bucan Hayatta herşey kısmet... Üye

    Katılım:
    22 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    203
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Bir merzifonlu olarak keşkeğin denenmesi gereken bir lezzet olduğunu söylemeliyim,üniversitede okurken tüm arkadaşlarım bu ve kuru baklalı dolmayı bir de olmazsa olmaz haşhaşlı çöreğimizi isterdi benden..ellerine sağlık canımmcokacimcoook
     
  12. 30 Nisan 2010
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  13. Pink7

    Pink7 ヅ 웃♥♥♥유 &#1 Üye

    Katılım:
    13 Mart 2010
    Mesajlar:
    2.075
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Elinize saglık
     
  14. 30 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  15. umudumsunbebegim

    umudumsunbebegim Popüler Üye Üye

    Katılım:
    13 Kasım 2007
    Mesajlar:
    483
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    bizde keşkege nohut konmaz isteyen tavuk eti yada kırmızı yaglı et koyarlar ama biz genelde tavuk eti koyuyoruz daha lezzetli oluyor anneme yaptırayım en iyisi canım çekti :KK70:
     
  16. 1 Haziran 2010
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  17. Princess81

    Princess81 Let it go... Üye

    Katılım:
    11 Nisan 2010
    Mesajlar:
    163
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    41
    Ellerinize sağlık..Ben de çok severim keşkeği..
    Paylaşım için teşekkürler..a.s.
     
  18. 3 Haziran 2010
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  19. zeynep82

    zeynep82 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    24 Şubat 2007
    Mesajlar:
    127
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    108
    yaa eşim çok seviyo keşkeği annesi merzifonlu ama ne zamandır yiyemedi zavallım

    yapıyım bari ona ama çömlek yerine başka nasıl pişirebilirim ev imkanlarıyla
    bide tavuklamı daha iyi olur yoksa dana mı kuzu etimi????