Metal bıçak C vitamini düşmanı

Konusu 'Faydalı Bilgiler' forumundadır ve benbeyaz tarafından 11 Şubat 2007 başlatılmıştır.

    11 Şubat 2007
    Konu Sahibi : benbeyaz
  1. benbeyaz

    benbeyaz Aktif Üye Üye

    Katılım:
    4 Kasım 2006
    Mesajlar:
    237
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Metal bıçak C vitamini düşmanı
    İzmir - Metal bıçak kullanımının, sebze ve meyvelerde C vitamini kaybına yol açtığı bildirildi.

    Ege Üniversitesinden (EÜ) yapılan açıklamada, Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü tarafından bazı meyve ve sebzelerin C vitamini içeriklerini belirlemek üzere gerçekleştirilen araştırmanın sonuçları duyuruldu.

    Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevin Eryüce'nin bu konudaki görüşlerine yer verilen açıklamada, metal bıçak kullanmanın C vitamini
    kaybında etkili olduğunun belirlendiği kaydedildi.

    Açıklamaya göre, besin maddelerinin buzdolabı koşullarında ve üzeri kapalı olarak bekletilmiş olsa bile vitamin miktarında 3 saat içinde dikkate değer oranda azalma olduğunun gözlendiğini ifade eden Prof. Dr. Eryüce, ''Günlük yaşantıda kullanılan bıçakların metal olması nedeniyle sebze ve meyvelerin büyük parçalar halinde kesilerek, metalle ve atmosferle değinim yüzeyinin azaltılması ve tüketilmeden hemen önce hazırlanmasına özen gösterilmesi gerekmektedir''dedi.