Mevlana böreği(Konya)

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve suri tarafından 5 Aralık 2009 başlatılmıştır.

    5 Aralık 2009
    Konu Sahibi : suri
  1. suri

    suri peri Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    397
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    hamuru yoğurduktan sonra 15-20 dk.dinlendiriniz.

    Dinlenen hamur daha ince ve kolay açılır...

    1 çay bardağı yoğurt,
    1 çay bardağı zeytinyağı,
    Biraz su,
    Yarım limon suyu, Biraz Tuz
    Alabildiği kadar un, (Ayrıca içi için yarım kilo kadar zeytinyağı ile karışmış tereyağı)

    Bu malzemelerin hepsi konur ve güzelce yoğrulur. Küçük küçük bezeler ayrılır. Dinlenmeye bırakılır. Diğer tarafından bir iki baş soğan yarım kilo kıyma, 1 demet maydanoz, biraz karabiber. Soğanlar bir iki kaşık zeytinyağında kavrulur. Sonra kıyma da ilave edilerek kavrulur. Ateşten indikten sonra maydanozu ilave edilir. Diğer taraftan bezeler incecik açılır. Arası yağlanır tekrar açılır tekrar yağlanır. Ve bir bohça şeklinde dürülerek köşelere iç konulur ve kapatılır. Ondan sonra sıcak fırına sürülür.