Mevlana Pilavı

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve Elif tarafından 24 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    24 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.609
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    Pirinci sıcak, tuzlu suda en az 1 saat bekletin.
    Nohutu akşamdan ıslatın.
    Nohutu etle birlikte, basınçlı bir tencerede haşlayın.
    Kestaneleri bir tencereye aktarın.
    Üzerine tuz serpip, üzerini aşacak kadar su ilave ederek haşlayın.
    Kestaneleri soğuyunca soyarak, ortadan ikiye bölün.
    Fıstıkları tencereye aldığınız ayçiçek yağında pembeleştirin.
    Yağdan çıkarıp bekletin.
    Aynı yağda soğanı pembeleştirin.
    Havuçları kibrit çöpü iriliğinde doğrayıp, ilave edin ve yumuşayana dek kavurun.
    Pirinci birkaç kez yıkayın.
    Suyunu iyice süzerek, tencereye aktarın.
    Pirinçler şeffaflaşana dek kavurun.
    Kuşüzümünü, kavrulmuş fıstıkları, baharatları ve tuzu ekleyin.
    Et ve nohutların haşlandığı suyu 3 su bardağına tamamlayın.
    Suyu ısıtarak, içine tavuk suyu tabletini ilave edip, tencereye aktarın.
    Pilavı ateşten almadan 5 dakika önce kestane ve etli nohutları ilave edin.
    Suyu çekince ateşten alın.
    Üzerine bez örtün ve 20 dakika bekletip, servis yapın.