Meyhane pilavı

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve Elif tarafından 25 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    25 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.613
    Beğenildi:
    5.138
    Ödül Puanları:
    438
    Kuzu etini yıkayıp süzgece alın ve küp şeklinde doğrayın. Soğan, sarımsak ve biberleri ince ince doğrayın. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın.
    Bir tencerede sıvıyağı kızdırıp eti ilave edin. Et suyunu salıp çekinceye kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Soğan ve sarımsağı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Domatesi ekleyip karıştırın. Su ve tuzu ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
    Tencereye bulgur, nane ve kekiği ekleyip karıştırın. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 20 dakika pişirin. Bir tavada tereyağını kızdırıp pilavın üzerine gezdirin. Harmanlayıp üzerini kâğıt havlu ile örtün. Kapağını kapatıp 10 dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis yapın
     
  2. 17 Eylül 2010
    Konu Sahibi : Elif
  3. scheker

    scheker herseyin hayirlisi... Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2009
    Mesajlar:
    3.226
    Beğenildi:
    143
    Ödül Puanları:
    163
    bu sahane birsey gercekten yapmayan varsa kesinlikle denemeli
    sadece meyhane pilavi yanina cacik mönü tamamdir baska hic birseye gerek yok

    yanliz hersey iyi hosta tereyagi yerine sivi yagi tercih ederim
    zaten et var oda yagli oluyor
     
  4. 13 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Elif
  5. asinaz01

    asinaz01 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Haziran 2010
    Mesajlar:
    359
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    41
    biberleri unutmuşsun :)