Meyve konserveleri

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve janet tarafından 5 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    5 Haziran 2008
    Konu Sahibi : janet
  1. janet

    janet Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Aralık 2007
    Mesajlar:
    2.642
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    kıs geldigi zamanlarda cocuklarımıza ve bebeklerimize güvenle yedirecegimiz hormonsuz meyve konserveleri ben yapıyorum yaz geldigi zaman sizde deneyin pisman olmayacaksınız konserve kavonozlara meyveleri özelliklede seftali visne kiraz erik nektarin
    kaysı bunların cekirdeklerini cıkarıp iyice yıkayın dograyıp kavonozlara yerlestirin üzerlerine bir kasık seker ve aldıgı kadar kaynamıs su agızlarını kapatıp 30 dakika veya meyvesine göre daha az ocakta su dolu bir tencerede kaynatıp kuru bir yere alın ters dönderip bir gün bekleyin agızlarını kontrol ettikten sonra kaldıra bilirsiniz afiyet olsun
     
  2. 6 Haziran 2008
    Konu Sahibi : janet
  3. chocotripi

    chocotripi çilek reçelim minik kızım Üye

    Katılım:
    22 Eylül 2007
    Mesajlar:
    820
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    86
    güzel fikre benziyor
    derin dondurucudan çıkan meyvelerde mevsiminin tadı olmuyor
    bunda bir tat değişikliği oluyor mu mesele komposto gibi pişmiş mi oluyor?
     
  4. 6 Haziran 2008
    Konu Sahibi : janet
  5. janet

    janet Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Aralık 2007
    Mesajlar:
    2.642
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    evet özelliklede seftali ve kerazda cok güzel tadı hic degismiyor
    meyve sularındanda saglıklı ben cocuklarıma güvenle veriyorum sekir ekliyorum bazen sekerli suyla sulandırıp meyvelerini eziyorum cok güzel tükediyorlar o zaman
     
  6. 7 Haziran 2008
    Konu Sahibi : janet
  7. prometheus

    prometheus Popüler Üye Üye

    Katılım:
    7 Nisan 2008
    Mesajlar:
    1.233
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    108
    Evet bu meyve konservelerini annem benim çocukluğumdan beri yapar çok da severek yeriz..
    Özellikle ramazanda iftar ve sahurlarda çok iyi oluyor,hem de hafif bir tatlı niyetine geçiyor..
    Ben özellikle şeftali konservesini çok seviyorum..
     
  8. 11 Ağustos 2012
    Konu Sahibi : janet
  9. Berrem

    Berrem Aktif Üye Üye

    Katılım:
    4 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    85
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    bu meyve konservelerini yaparken kaynar suylamı dolduruyoruz acaba.bilen varsa paylaşabilirmi
     
  10. 22 Nisan 2013
    Konu Sahibi : janet
  11. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    Kiraz, vişne, çilek, böğürtlen yazdan dondurucuya atarım