Meyve Soslu Sütlü İrmik Tatlısı-Resimli

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve _EsCApE_ tarafından 3 Temmuz 2008 başlatılmıştır.

    3 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : _EsCApE_
  1. _EsCApE_

    _EsCApE_ Hayat Şimdi Daha da Güzel Pro Üye

    Katılım:
    6 Aralık 2007
    Mesajlar:
    610
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Damak zevkinize göre çeşitlendirebileceğiniz harika ve pratik bir tatlı... a.s.


    [​IMG]

    Limonun kabuğunu rendeleyip, suyunu sıkıyoruz.

    1 Litre süt
    1 sb irmik
    1 sb şeker
    1 Limon
    Limon yaprağı veya fesleğen
    1 paket hazır meyve sosu

    Orta boy tenceremizi alıyoruz. İçerisine sütü şekeri ve irmiği ekleyip orta ateşe oturtuyoruz.
    Kaynamaya başlamadan önce içerisine limon kabuğu rendesini, suyunu ve yaprağını ekliyoruz.
    Hızlı hızlı kıvam alıncaya kadar karıştırıyoruz.
    Göz göz olunca ocaktan alıp karıştırarak biraz soğuttuktan sonra ki 5dk yeterli bir süre; mikserle 10dk kadar çırpıyoruz.
    Suyla ıslattığımız borcam kaba tatlımızı boşaltıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
    Soğumaya yakın meyve sosunu tarifine göre yapıyoruz ve biraz soğuduktan sonra üzeri kabuk bağlamış olan irmik tatlımızın üzerine döküyoruz.
    Oda sıcaklığında iyice kendine gelince buz dolabına koyuyoruz.
    Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapabiliriz.
    AFİYET OLSUN... a.s.