Meyveleri soymadan yiyin

Konusu 'Faydalı Bilgiler' forumundadır ve realist tarafından 13 Eylül 2007 başlatılmıştır.

    13 Eylül 2007
    Konu Sahibi : realist
  1. realist

    realist Popüler Üye Üye

    Katılım:
    3 Aralık 2006
    Mesajlar:
    3.088
    Beğenildi:
    75
    Ödül Puanları:
    148
    Meyveleri soymadan yiyin

    [​IMG]

    Meyveleri soymadan yemek daha sağlıklı. İşte kabuğundaki vitamin...
    Mandalina kabuğu ile çilek ve yabanmersini gibi meyvelerin dış yüzeyinde bulunan bir maddenin kanserle savaşmada etkili olduğu belirlendi.

    İngiltere'deki Leicester Eczacılık Fakültesi'nin araştırmasında, bu meyvelerin kabuklarında veya dış yüzeylerinde bulunan salvestrol Q40 adlı bir bileşiğin kanser hücrelerinde bulunan bir enzime saldırarak tümörleri yok ettiği tespit edildi.

    Ancak, meyvelerin soyularak yenmesi veya meyve suyu olarak tüketilmesi halinde salvestrollerin kaybolduğu belirtildi.
    Araştırmacılar, elde edilen bulgular sayesinde akciğer, meme, yumurtalık ve prostat gibi kanser türlerine karşı yeni tedavi yöntemlerinin geliştirilebileceğini söyledi. Araştırma ekibinden Dr. Hoon Tan, insanların artık meyveleri soyarak yemeyi tercih etmelerinin kanser vakalarının artmasında etkili olabileceğini kaydetti.
     
  2. 13 Eylül 2007
    Konu Sahibi : realist
  3. Lereenim

    Lereenim Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    17 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    4.224
    Beğenildi:
    167
    Ödül Puanları:
    353
    Bende mümkün olduğunca soymadan yemeye gayret ediyorum .Teşekkürler realistcim .
     
  4. 13 Eylül 2007
    Konu Sahibi : realist
  5. realist

    realist Popüler Üye Üye

    Katılım:
    3 Aralık 2006
    Mesajlar:
    3.088
    Beğenildi:
    75
    Ödül Puanları:
    148
    RİCA EDERİM LEREENİM!...
     
  6. 13 Eylül 2007
    Konu Sahibi : realist
  7. yorgun savaxsxçxix

    yorgun savaxsxçxix Popüler Üye Üye

    Katılım:
    14 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    7.562
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Mandalina kabuğunu nasıl yeriz acaba,hmm acı geliyordu sanki(denemiştim sanırım). Portakal-mandalina-kavun karpuz vb ler dışında neredeyse tüm meyveleri kabuğuyla yerdim. Soyduklarımı da çok ince soymaya çalışırım,çünkü birçok yerde okuduğuma göre, en fazla fayda kabukta ya da kabuğun altındaki -iç kabuk- katmanda yer alıyormuş. Ayrıca bağırsaklar için de meyve suyu değil meyvenin kendisi ve özellikle kabuğuyla tüketilmesi tavsiye ediliyor.
     
  8. 14 Eylül 2007
    Konu Sahibi : realist
  9. realist

    realist Popüler Üye Üye

    Katılım:
    3 Aralık 2006
    Mesajlar:
    3.088
    Beğenildi:
    75
    Ödül Puanları:
    148
    Yorgun savaşçı,rteşekkürler.Evet acı bir tat.Ama herhalde katı meyve sıkacağının hepimizin mutfağına gireceği günler çok yakın gibi!...
     
  10. 15 Eylül 2007
    Konu Sahibi : realist
  11. yorgun savaxsxçxix

    yorgun savaxsxçxix Popüler Üye Üye

    Katılım:
    14 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    7.562
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    :eek:realist akla getirdiğin için sağ ol,ne yalan söyleyeyim,evdeki kimsenin aklına gelmemişti, eskiden kalma katı meyve presiyle mandalinayı kabuklarıyla sıkmak. Sadece elma-havuç vb. bütünüyle katı meyvelerin suyunu sıkıyorduk :eek: Teşekkürler! Şimdi anneme de söyleyeyim hemen, bu aralar balık hafıza oldum,unuturum yine havuç elma suyuna talim ederiz bu kış:)
     
  12. 15 Eylül 2007
    Konu Sahibi : realist
  13. realist

    realist Popüler Üye Üye

    Katılım:
    3 Aralık 2006
    Mesajlar:
    3.088
    Beğenildi:
    75
    Ödül Puanları:
    148
    Demek ki işe yaramış yazı.İnşallah unutmazsın canım!..........