Meyveli Etimek Tatlısı (kivili muzlu gelin tatısı)

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve nur_elnur tarafından 13 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    13 Şubat 2009
    Konu Sahibi : nur_elnur
  1. nur_elnur

    nur_elnur Aktif Üye Üye

    Katılım:
    30 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    361
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    86
    parmaklarınızı yerseniz karışmam :))



    1.1 paket etimek klasik
    2.2 su bardağı şeker+7 çorba kaşığı şeker
    3..3 tepeleme çorba kaşığı un
    4.3 su bardağı süt+1.5 bardak süt kremşanti için
    5.1 paket krem şanti
    6.1 paket şekerli vanilin
    7.2 su bardağı kaynatılmış sıcak su
    8.2 adet orta boy muz
    9.3 adet kivi

    1.öncelikle bir paket klasik etimeki bir borcama dizin( ben diğer borcamlarım müsait olmadığından iki minik borcama böldüm tarifimi)
    2.geniş bir tavaya 2 su bardağı şekeri koyup kavurmaya başlayın ama karıştırmayı hiç bırakmamak gerek (kol gücüne güvenenlere tatlı:)) )
    bu esnada ısıtıcıda 2 su bardağı suyu ısıtın şekere zamanı geldiğinde sıcak dökmek gerekecek.
    3.şekerin rengi koyulaşmaya başladığında hafif hoş aromatik kokuyu duyduğunuzda kavurmaya biraz daha devam etmelisiniz. tüm şekerin kavrulduğuna emin olduğunuzdan sıcak suyunuzu tavaya ilave edin ve ateşin altını kısarak karıştırmaya devam edin şeker parçaları eriyene dek karıştırılacak işlem bittiğinde sıcak şerbetinizi borcama etimeklerin üzerine dökün.etimekler tamamen ıslanmalı gerekirse borcam içinde ters düz yapabilirsiniz.
    not:şerbetli etimekleri bence bir saat kadar dinlendirin ama vaktiniz yoksa hemen muhallebi işleminede geçebilirsiniz.
    4.bir tencereye 3 su bardağı sütü 3 çorba kaşığı tepeleme unu 7 çorba kaşığı tepeleme olmayan şekeri ve bir paket vanilyayı atın. düşük sıcaklıkta sürekli karıştırarak muhallebimizi koyu kıvamlı hale gelene kadar pişirelim.pişen muhallebiyi şerbetli etimeklerin üzerine dökün.
    5.krem şantiyi hazırlayıp soğumuş olan muhallebili etimeğin üzerine düzgünce eşit miktarda yayıp üzerini düzleyin.
    6.yuvarlak kestiğimiz muz ve üçgen kestiğimiz ince kivilerle üzerini süsleyelim (isteyenler bu işlemi muhallebi üzerine uygulayıpta kremşantiyi daha sonrada ilave edebilir tatlı kremşantisizde yapılabilir)
    buzdolabında 2 gün bekletilebilir..
     
  2. 13 Şubat 2009
    Konu Sahibi : nur_elnur
  3. cemre_SU

    cemre_SU halasının kuzusu:) Üye

    Katılım:
    19 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    4.942
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    uf uf seviyorum etimek tatlısını resmi yokmuydu
     
  4. 13 Şubat 2009
    Konu Sahibi : nur_elnur
  5. nur_elnur

    nur_elnur Aktif Üye Üye

    Katılım:
    30 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    361
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    86
    var cnm resmi varda bir türlü resim yerleştirmeyi beceremedimki.. üye olalı uzun zaman oldu sayılır ama bu benim ilk konum ..
    bu arada öyle güzel oluyorki hatta bugün yaptımda misafirler bayıldılar yine.. meyveli olunca daha hafif oluyor bu tarz tatlılar yada bana öyle geliyor:))