meyveli rulo pasta

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve eda___ tarafından 31 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

    31 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : eda___
  1. eda___

    eda___ Guest

    meyveli rulo pasta



    4 adet yumurta
    4 fincan şeker
    4 fincan un
    1 pkt kabartma tozu
    1 pkt şekerli vanilin
    KREMASI İÇİN
    2 su bardağı süt
    2 çorba kaşığı un
    4 çorba kaşığı şeker
    1 tatlı kaşığı nişasta
    1 pkt şekerli vanilin
    ÜZERİ VE İÇİ İÇİN
    krem şanti
    çilek,muz,kiwi vs...

    Oda ısısındaki yumurtalarla şekeri 10 dakikaya yakın çırpın. Daha sonra elenmiş unu kabartma tozunu, vanilini ekleyip tahta kaşıkla karıştırın (un karışana kadar karıştırmanız yeterli) Yağlı alüminyum folyo serilmiş kare fırın tepsisine kek harcını yayıp 170 derecelik ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin. Pasta kekini çok kurutmadan pişirmeniz gerekiyor. yoksa kurur ve rulo yaparken kırılmalar olabilir. Bu yüzden pişirme süresi fırına göre değişebilir. Kontrollu bir şekilde pembeleşene kadar pişirin.
    Pişen pasta kekinin ilk sıcaklığı çıkınca yağlı alüminyum folyodan çıkarmadan hemen rulo yapıp 5-10 dakika kadar bu şekilde bekletin. Diğer taraftan süte unu, şekeri, nişastayı katıp koyu kıvamlı bir muhallebi pişirin. Ocağı kapatmadan önce vanilini ekleyin ve ara sıra karıştırarak ılımasını bekleyin. krem şantiyide tarifine göre hazırlayıp dolapta bekletin . Bu kremayı sıcak bir şekilde rulo yapıp beklettiğiniz pasta kekinin içine sürün.Üzerine küp küp doğranmış meyveleri döşeyip tekrar rulo sarın. Tabi bu işlemi yapmadan önce Pasta kekini yağlı alüminyum folyodan ayırmanız gerekiyor. Rulo yaptığınız pastayı krem şantiyle sıvayın ve istediğiniz meyvelerle üzerini süsleyip servis edebilirsiniz...
     
  2. 31 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : eda___
  3. eda___

    eda___ Guest

  4. 1 Haziran 2009
    Konu Sahibi : eda___
  5. Mxixsra

    Mxixsra Paşa nın annesi Üye

    Katılım:
    7 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    12.060
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    196
    Tatlım resimler çok büyük olmuş,paintte küçültseydin keşke.
    Ben de yapıyorum bu pastadan gerçekten çok hafif vede lezzetli oluyor,aliminyum folyo yerinede yağlı kağıt kullanıyorum.Paylaşımın için teşekkürler
     
  6. 1 Haziran 2009
    Konu Sahibi : eda___
  7. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    ellerine emegine saglik canim benim fotolar hayli büyük yüklenmis zorlandim bakarken bende muzlusunu cok yaparim severekde yiyoruz
     
  8. 10 Haziran 2009
    Konu Sahibi : eda___
  9. eda___

    eda___ Guest

    ayy niye böyle oldu yaa......
     
  10. 23 Mart 2013
    Konu Sahibi : eda___
  11. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    Neler görüyorum ben yaaaa çok güzel görünüyooooo