Mide dostu 11 Besin

Konusu 'Bitkisel Kürler - Şifa Reçeteleri' forumundadır ve suri tarafından 9 Aralık 2009 başlatılmıştır.

    9 Aralık 2009
    Konu Sahibi : suri
  1. suri

    suri peri Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    397
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    [​IMG]

    Mide ağrılarınıza son verecek sağlıklı ve dost besinlerle yemek yemenin keyfini çıkartabilirsiniz.

    Karnabahar
    Haşlanmış karnabahar,mideyi asit saldırılarından koruyarak tüm sorunları giderebilir.İçeriğinde bulunan gefarnato maddesi ülser ilacının hammadesi olarak kullanılıyor.

    Lahana
    Lahanayı çiğ olarak yemeyi tercih edin. İnce şeritler halinde doğrayıp salata yapın. Meyve presinde lahananın suyunu sıkıp aynı miktarda elma suyu ile karıştırın ve için. Lahana, ülser ve gastrit ilacı olarak biliniyor. Dörtte bir lahanayı yıkayıp kalın şeritler halinde doğrayın. 1 kerevizi soyup doğrayın. 1 havucu temizleyip dilimleyin. Lahana, kereviz ve havucu katı meyve presinde sıkıp sabah akşam suyunu için.

    Patates
    Çiğ patates suyu mide yanmasının doğal ilacıdır.Patatesi soyup katı meyve presinde suyunu sıkın.Su,havuç suyu ya da kereviz suyu ile karıştırıp için.

    Elma sirkesi
    Salatalarda ya da mezelerde elma sirkesi kullanın.

    Maden suyu
    Mide asidinin büyükbir bölümünü etkisiz hale getiriyor.

    Ispanak
    Ispanağı buharda pişirin ya da haşlayarak tüketin. Taze yapraklarını salata olarak yiyin.

    Zeytinyağı
    Çiğ olarak kullanıldığında besinlerin midede kalma süresini azaltıyor ve yağların sindirimi için safra salgısını artırıyor.

    Baklagiller
    Fasulye, bezelye ve mercimekte bulunan bioflavionid maddesi, midenin koruma faktörünü artırıyor.

    Muz
    Mideyi seven meyvelerin başında geliyor. Ara öğünlerde birer muz yemek, midedeki yanma hissini ortadan kaldırabilir. Muz, mide enzimleri ve hücrelerinin üretimini de artırıyor.

    Kızarmış ekmek
    Midenin salgıladığı aşırı asidi kurutarak yanma hissini gideriyor.

    Meyankökü
    Güçlü bir mide koruyucusu.Yapılan son araştırmalara göre midedeki aşırı asitlenmeyi azaltıyor.