MİDYE BUĞLAMA / Mul Marinye -fransa

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve Elif tarafından 19 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    19 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    Midyeleri soğuk suda güzelce yıkayın.

    Midyeleri, şarap, 2 bardak su, soğan, havuç, sarmısak, karabiber tanesi ve buket garni ile bir tencereye koyup ağır ağır kaynatın.

    Kaynadıktan sonra kapağını kapatıp 5 dakika kadar hafif ateşte bırakın.

    Midyeler açılıncaya kadar tencereyi hafif sallayın. Sonra alıp servis tabağına sıralayın ve sıcak tutun.

    Tenceredeki suyu yarı yarıya azalıncaya kadar kaynatın.Tuz, kıyılmış maydanoz, çiğ krema ve yumurta sarısını ilave edip ağır ateşte sık sık karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.

    Sosu midyelerin üzerine dökün ve hemen servis yapın.
    kaynak:gulname.com