Midye Dolma

Konusu 'Deniz Ürünleri' forumundadır ve Rumeysaa tarafından 13 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    13 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  1. Rumeysaa

    Rumeysaa BLACK PEARL Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.897
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Evde Kendi Midyenizi yapın

    hiçbir şey :)

    (Midyeler icin)
    2kg kabuklu midye
    1 litre su
    1/2 yemek kasigi tuz

    (Ic Pilav icin)
    2 su bardagi pirinc
    2 su bardagi midye haslamak için su
    2 buyuk sogan
    2 dis sarmisak
    4 corba kasigi zeytinyagi
    3 corba kasigi kusuzumu
    3 corba kasigi cam fistigi
    1.5 corba kasigi kuru nane
    2 cay kasigi kimyon
    2 cay kasigi yenibahar
    1 cay kasigi taze cekilmis karabiber
    1/2 cay kasigi pulbiber
    1 tatli kasigi seker
    limon (yerken kullanmak icin)

    Midyelerin kabuklarini kaziyip iyice yikayin (Temizlenmiş bulursanız bu dertten kurtulursunuz ve inanın büyük kolaylık olur) Soguk suyun icinde biraz bekletilip ölü ve kırık olanlari atin. Buyuk bir tencereye midyeleri, 1 litre suyu ve tuzu koyup isitmaya baslayin. Tahta bir kasikla midyeleri karistirarak kaynamaya cikartin. Midyeler acilir acilmaz atesten alip midyeleri baska bir kaba aktarin. Kaynama suyunu dinlenmeye birakin. Bu suyu pilav için kullanacağız.

    Ic pilav, diger dolmalardaki ic pilavdan cok farkli degil. Soganlari ince ince dograyip zeytinyaginda iyice oldurun. Icine ince kiyilmis sarmisak ve fistiklari da ekleyip fistiklar hafifce renk degistirene kadar kavurun. Daha sonra pirinc, nane, karabiber, tarcin, yenibahar, seker ve pulbiberi ekleyip iyice karistirin. Midyeleri hasladiginiz sudan 2 su bardagini ve kus uzumlerini pirinclere ekleyin, karistirin. Bu asamada pilavin tuzu da ayarlanabilir. Suyu cekilene kadar kisik ateste pisirin. Bu asamanin sonunda pirincler tam pismemis olacaklar.

    Midyeleri acip ic pilavla (cok tika basa olmayacak sekilde) doldurun. Pirinçler pismeye devam edip sisecekleri icin midyelerde biraz yer kalması iyi olacaktır. Midye dolmaları doldururken, kabuklar ayni duzlemde olacak şekilde (ya da baska bir deyisle "tamamen&quot:KK66: acin. Sonra birini sabit tutup otekisini 90 derece cevirin. Bu islem, kabuklari birbirinden kopartmadan yaylanmaya neden olan baglari kopartacaktir. Simdi doldurup, kabugu kapatin. Iste bu kadar basit.Afiyet Olsun
     
  2. 13 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  3. Rumeysaa

    Rumeysaa BLACK PEARL Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.897
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
  4. 13 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  5. Rumeysaa

    Rumeysaa BLACK PEARL Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.897
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
  6. 13 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  7. Rumeysaa

    Rumeysaa BLACK PEARL Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.897
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
  8. 13 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  9. Rumeysaa

    Rumeysaa BLACK PEARL Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.897
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
  10. 13 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  11. Rumeysaa

    Rumeysaa BLACK PEARL Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.897
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Tarif ve Resim tamamen alıntıdır. Ama denizci arkadaşlar böyle yapıyorlar.
     
  12. 12 Aralık 2010
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  13. ArkeoS

    ArkeoS İkinci duam... Üye

    Katılım:
    18 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    1.037
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    :KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:ellerıne saglık denızcı arkadasların o zaman :KK9::KK9:
     
  14. 6 Mart 2011
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  15. bisi

    bisi Aktif Üye Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2010
    Mesajlar:
    203
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    61
    yaa amaaa canım cektıı ıstanbla gıdınce hemen yemem lazımm:KK56::KK66:
     
  16. 17 Mart 2011
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  17. Emadra

    Emadra Hünkarının Sultanı :) Üye

    Katılım:
    4 Mart 2011
    Mesajlar:
    1.693
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    61
    Tarif için teşekkürler.