Midye Pilavı/Fransa

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve Elif tarafından 16 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    16 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    Soğanları ince ince kıyın. Soya yağında pembeleşinceye kadar kavurun.
    Pirinci yıkayıp suyunu süzün, soğanlarla birlikte 5 dakika kavurun.
    Sırasıyla kuru üzüm, fındık, tuz, şeker, nane ve yenibaharı ekleyip biraz daha kavurun.
    Midyeleri yıkayıp suyunu süzün. Hazırladığınız karışıma midyeleri ve sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Piştikten sonra 20 dakika dinlendirin.
    Servis tabağına alıp yanında limon ile sıcak servis yapın.