Midye Tatlısı-Resimli

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Elif tarafından 23 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    23 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    1 yumurta
    yarım p. Kabartma tozu
    1 çay b. sıvıyağ
    1 çay b. süt
    1 fiske tuz
    alabildiği kadar un
    nişasta
    iç harcı için:
    1 su b. iri çekilmiş ceviz
    şerbeti için:
    3,5 su b. su
    3,5 su b. tozşeker
    yarım limon suyu

    İlk olarak karıştırma kabına süt, yağ ve yumurta alınarak çırpılır.
    daha sonra azar azar un ilave edilir.bu arad şerbeti de hazırlanır.
    başka bir kapta kabartma tozu ve limon suyu karıştırılarak hamura
    ilave edilerek yoğrulur.hazırlanan hamur 10 - 12 bezeye bölünür.
    bezeler tabak büyüklüğünde açılarak istenirse 6'şar 6'şar istenirse
    tamamı aralarına nişasta serpilerek üst üste konur. daha sonra
    hamur tepsi büyüklüğünde açılır.açılan hamur sıkıca sarılır.rolu
    haline getirilen hamur yarım saat buzdolabında bekletilir.
    hamur daha sonra1' er paramak arayla kesilir.kesilen hamur yan
    yatırılarak çay tabağı büyüklüğünde açılır.içine ceviz konularak
    kapatılır.yağlanmış tepsiye dizlir. üzerine eritilmiştereyağı sürülerek
    önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.pişen tatlı fırından
    çıkarılarak tatlı sıcak şerbet soğuk olacak şekilde şerbeti verilir