Mıhlama

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve Rumeysaa tarafından 16 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    16 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  1. Rumeysaa

    Rumeysaa BLACK PEARL Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.897
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Karadenizden çok kolay ve hoş bir lezzet

    hiç bir şey:)

    1.5 su bardağı rendelenmiş kaşar
    peyniri
    1.5 su bardağı rendelenmiş dil peyniri
    1 tatlı kaşığı tulum peyniri
    1 tatlı kaşığı mısır unu
    1 tatlı kaşığı tereyağı
    Bir fincan su

    • Mısır ununu 1/2 tatlı kaşığı tereyağında kavurun. Dil peyniri, kaşar peyniri ve tulum peynirim ekleyin.
    • Hazırladığınız karışıma bir fincan su İlave edin ve kavurmaya devam edin.
    • Kalan tereyağını bir tavada eritin. Hazırladığınız peynir karışımı macun haline geldikten sonra karışımı, tavada erittiğiniz tereyağının üzerine dökün.
    • Sıcak olarak servis yapın.
     
  2. 16 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  3. Rumeysaa

    Rumeysaa BLACK PEARL Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.897
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
  4. 16 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  5. Rumeysaa

    Rumeysaa BLACK PEARL Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.897
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Resim Alıntıdır
     
  6. 22 Kasım 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  7. DOLUNAY1981

    DOLUNAY1981 2 prenses annesi Pro Üye

    Katılım:
    20 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    121
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    ayy çook canım çekti yaaaa
     
  8. 8 Aralık 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  9. rozahak

    rozahak Veni Vidi Vici Üye

    Katılım:
    21 Eylül 2007
    Mesajlar:
    268
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    108
    çok güzeldir sabah kahvaltısında yengem(artvinli) yapmıştı. her gittiğimde ısrarla yapmasını söylerim. benim bildiğim bunun için özel peynirler olmalı. yani kaşarşa yapıldığını bilmiyordum ben.
     
  10. 19 Aralık 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  11. nese_plamudu

    nese_plamudu şaşkın prenses Üye

    Katılım:
    30 Eylül 2009
    Mesajlar:
    129
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Ayy cok severim hele birde karadenizden gelen ozel peynirler var tekerlek peynir gibi bulursanız bide onunla deneyin yemeye doyulmaz vallahiii.
     
  12. 10 Eylül 2011
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  13. sevcan1988

    sevcan1988 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    5 Eylül 2011
    Mesajlar:
    29
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    basıt gıbı gorunuyor ama kısıden kısıye tadı cok degısıyor.tutturması zor bıraz ama lezız gorunuo canım cektı:)
     
  14. 5 Mart 2012
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  15. astralmatrix

    astralmatrix Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    3 Mart 2012
    Mesajlar:
    111
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    mıhlama orjinalinda kaşar olmaz. tereyağ, mısır unu, su, telli peynir ile yapılır.
     
  16. 16 Nisan 2013
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  17. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    Süper görünüyo ve tadını merak ettiğim bi tarif