Miki Fare Şinitzel-Resimli

Konusu 'Tavuk Yemekleri' forumundadır ve Sileli tarafından 8 Haziran 2009 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
    8 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Sileli
  1. Sileli

    Sileli Hadi Hayırlısı...... Üye

    Katılım:
    27 Mart 2009
    Mesajlar:
    853
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Tavuklarınızı galete ununa bulayıp kızarttıktan sonra süslüyoruz

    miki farenın burnunu,ağzıını ve gözlerıı onceden hazırlayabılırsınz

    1 Tavuk Göğsü
    2 Patates
    1 Domates
    1 Biber
    1 Çorba Kaşığı Galeta Unu
    3 Marul Yaprağı
    5-6 Zeytin

    Yemeğin Tarifi
    Tavuk göğsünü büyük markeflerden istediğiniz büyüklükte ve adefte açık ya da kapalı olarak alabilirsiniz. Bir dilim olarak aldığınız tavuk göğsü birbirine bağlı iki parçadan oluşur. Tavuğu iyice yıkayarak hafifçe tuzlayın ve galeta ununa bulayın.

    Tavaya yağı koyup kızdırarak tavuğu kızartın. Kabuklarını kesip ince ince dilimlediğiniz patatesleri de kızartın.

    Kızarmış patatesleri ve şinitzeli bir tabağa alın. Şinitzelin birbirinden bağımsız parçaları tabağın üstüne gelecek şekilde yerleştirin. Şnitzelin üzerine zeytinle gözler, domatesle ağız ve biberle burun yapın.

    Patates kızartmalarını da şinitzelin çevresine yerleştirin. Marul, domates ve biber yardımıyla tabağı dilediğiniz şekilde düzenleyerek çocuğunuza sunun.
     

    Ekli Dosyalar:

    Son düzenleme: 8 Haziran 2009
  2. 11 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Sileli
  3. doublebump

    doublebump Hoşgeldin bebeğim Üye

    Katılım:
    23 Ekim 2008
    Mesajlar:
    4.200
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    ayy çok güzel öğle vakti yaa herşeyi canım çekiyo :)

    ellerine sağlıkk
     
  4. 27 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Sileli
  5. g_53

    g_53 GAD Üye

    Katılım:
    28 Kasım 2008
    Mesajlar:
    15
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    arkadaşlar şinitzel i kızgın yagda mı pişiriyoruz ve ne kadar süğresince kızartıyoruz. kızartma süresince tavuk eti iyice pişiyor mu? yoksa azcık haşlayayım mı
     
  6. 27 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Sileli
  7. Mxixsra

    Mxixsra Paşa nın annesi Üye

    Katılım:
    7 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    12.060
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    196
    Sıcak yağda altı,üstü pembeleşinceye kadar pişiriyoruz cnm,içi çiğ olmuyor.Ben kızarmış şinitsellerin üzerine kaşar rendesi serpiştirerek borcama diziyorum fırına veriyorum,kaşar eriyince çıkartıp üzerini ince ince doğranmış maydanozla süslüyorum
     
  8. 12 Ocak 2010
    Konu Sahibi : Sileli
  9. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.