Mikrodalga Fırın Nasıl Kullanılır,Neler Yapılabilir

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve didosh tarafından 10 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    10 Haziran 2008
    Konu Sahibi : didosh
  1. didosh

    didosh Yeni Üye Üye

    Katılım:
    7 Mart 2007
    Mesajlar:
    1.524
    Beğenildi:
    1
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Mikrodalga Fırın Nasıl Kullanılmalıdır?

    Az zaman harcayarak mükemmel lezzetler yaratmamızı sağlayan ürünlerden biri de mikrodalga fırınlardır. Farklı bir pişirme tekniğine sahip bu fırınlar ile ilgili bilmek istedikleriniz


    Mikrodalga fırının kullanımı teknolojinin sunduğu yenilikler sayesinde mutfakta işler daha kolay ve zevkli hale gelir. Az zaman harcayarak mükemmel lezzetler yaratmamızı sağlayan ürünlerden biri de mikrodalga fırınlardır.


    Farklı bir pişirme tekniğine sahip bu fırınlar ile ilgili bilmek istedikleriniz:


    Fırının nem oranını artırmak için, içine su dolu bir bardak koyun.


    Nasıl pişirir? Mikrodalga fırın, su moleküllerinin yer değiştirmesi yöntemiyle pişirme sağlar. Yani yiyecekleri ne kızartır, ne de haşlar. Lezzeti yoğun olarak korumak için yiyecekler ağızları kapalı olarak pişirilmelidir.


    Tarifler nasıl uygulanır? Geleneksel bir tarifi mikrodalga fırında pişirmek istediğinizde, tarifte verilen pişme süresini 1/2 oranında azaltın ve pişerken sürekli kontrol edin.


    Yemekler nasıl renklendirilir? Mikrodalga fırında pişen yemeğe renk ve tat katmak için üzerine biraz kırmızı biber veya kavrulmuş toz ceviz serpin. Tatlılar için kavrulmuş toz badem, esmer şeker veya tarçın da kullanabilirsiniz.

    Ne tür kaplar kullanılır? Seramik ve porselen yerine cam veya plastik kaplar tercih edilmelidir.


    Yiyecekler nasıl konur? Mikrodalgada pişireceğiniz yiyecekleri önce dilimleyin ve ince kısımları ortaya gelecek şekilde kaba dizin. Böylece yiyeceklerin her tarafının eşit pişmesini sağlamış olursunuz.


    Uygun kabı seçmek Mikrodalga fırında kullanacağınız kabın uygun olup olmadığını test etmek için, kabın ortasına soğuk su dolu bir bardak yerleştirip, fırını da en yüksek devrine getirin. 2 dakika ısıtıp bekleyin. Su kaynarken bardak ılık olmalı, fakat kap soğuk kalmalıdır. Eğer kap ısınmış ise mikrodalga fırın için uygun değil demektir. Hiçbir zaman metalik veya metal dekorlu kap ve alüminyum folyo kullanmayın.


    Fırının kapasitesini artırmak Fırın kapasitesini artırmak için özel yükselticiler kullanabilirsiniz. Böylece aynı anda 2 ayrı yemeği pişirmeniz mümkündür. Ancak ısıyı daha yüksek tutmak ve pişme sırasında tabakların yerini değiştirmek şarttır. Yemeğin pişip pişmediğinden emin olun Servis yapmadan önce bir bıçağın ucu ile yemeğin iyi ve eşit pişip pişmediğini kon-trol edin. Meyva, sebze, et veya balık da olsa, dilimlerin en ince kısımlarının kabınızın ortasına gelmesine dikkat edin.

    (mikro dalga kullanan veya bilgisi olanlardan paylasimlarini bekliyorum kizlar :)
     
  2. 10 Haziran 2008
    Konu Sahibi : didosh
  3. HanimKelesimiGetir

    HanimKelesimiGetir TEK DİL TEK BAYRAK Pro Üye

    Katılım:
    20 Mart 2008
    Mesajlar:
    63.519
    Beğenildi:
    4.385
    Beğendikleri:
    2.380
    Ödül Puanları:
    113
    Mikrodalga fırını ben sadece yemek ısıtma ve et çözmede kullanıyorum.
    Sorduğum yetkili kişilerde yemek pişirilmesini tavsiye etmediler.
    Fırında yada tencerede pişen yemek kadar lezzetli olmadığını söylüyorlar.
    Belli ölçüde radyasyon yayılıyormuş yakınında çok fazla durmayın dediler.
    a.s.
     
  4. 11 Haziran 2008
    Konu Sahibi : didosh
  5. AzRASILAM

    AzRASILAM Aşk... Pro Üye

    Katılım:
    26 Nisan 2008
    Mesajlar:
    17.241
    Beğenildi:
    288
    Beğendikleri:
    181
    Ödül Puanları:
    83
    bnde aynn yemek ısıtmada kızıma süt ıstmada birde et vb.... çözmekte kullanıyorum
     
  6. 11 Haziran 2008
    Konu Sahibi : didosh
  7. D e r i n s u

    D e r i n s u Elinebelinedilinesahipol. Üye

    Katılım:
    15 Nisan 2008
    Mesajlar:
    308
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Arkadaslar ben micro dalgayi hijyen icinde kullaniyorum.Bu konu ile ilgili alman kanalinda bir haber dinlemistim ogünden beri bende uyguluyorum.Bir arastirma yapilmis sizlede paylasiyorum.


    ABD’de yapılan bir araştırma, mikrodalga fırının, mutfakta kullanılan bulaşık bezleri ve fırçalardaki hastalık kaynağı virüs ve bakterileri öldürdüğünü ortaya koydu.
    Florida Üniversitesi’nden Prof. Gabriel Bitton, insanların, bulaşık bezlerini ve fırçalarını temizlemek için onları sık sık bulaşık makinesinde yıkadıklarını, ancak bu gereçlerin gerçekten dezenfekte edilebilmesi için mikrodalga fırının kullanılması gerektiğini söyledi.


    Araştırmacılar bu maksatla, bezleri ve fırçaları, içi bakteri, virüs ve parazit dolu bulaşık suyunun içine batırdı. Araştırmacılar, daha sonra bu mikroplu sudan çıkardıklarını mikrodalgaya yerleştirdi. 2 dakika çalıştırılan mikrodalgadan çıkarılan gereçlerdeki patojenlerin yüzde 99’unun öldüğü belirlendi
     
  8. 11 Haziran 2008
    Konu Sahibi : didosh
  9. Barçman

    Barçman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenildi:
    8
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    ben mikrodalgada patlamıs mısır yapıyorum harika oluyor fırına dayanıklı torbaya biraz mısır koyuyorum
    en ucundan cok az hava alıcak sekilde zımbalıyorum tamam
     
  10. 11 Haziran 2008
    Konu Sahibi : didosh
  11. didosh

    didosh Yeni Üye Üye

    Katılım:
    7 Mart 2007
    Mesajlar:
    1.524
    Beğenildi:
    1
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    simdi bu mikrodalga fırınlarda ızgarası olanlarda tabiki

    kek, börek, çörek pişiyomu pişmiyomu ben anlamadim kizlar
     
  12. 11 Haziran 2008
    Konu Sahibi : didosh
  13. AzRASILAM

    AzRASILAM Aşk... Pro Üye

    Katılım:
    26 Nisan 2008
    Mesajlar:
    17.241
    Beğenildi:
    288
    Beğendikleri:
    181
    Ödül Puanları:
    83
    cnm pişer pişmesine ama kızarmaz yani bi tavuğu öle koy pişer ama görüntüsü aynı kalıooo
     
  14. 11 Haziran 2008
    Konu Sahibi : didosh
  15. AskKirintisi

    AskKirintisi Yeni Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.817
    Beğenildi:
    8
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Ben bi kez patates denedim, bir kaç yerinden kürdanla deldim pişti pişmesine ama taş gibi oldu yiyemedik çöpe gitti.
    Sonra simit poğaca, türü şeyleri ısıtıyorsun o sıcağıyla yedin yedin yoksa taş gibi oluyor, kafana atsan kafan yarılır o cinseten, ekmeklerde aynen öyle oluyor ama sırından aldığım gibi nalon poşet içine koyuyorum kurumuyor böylece.
    Isıtma ve buz çözme için birebir ama pişermede tam bir fiyasko...
     
  16. 11 Haziran 2008
    Konu Sahibi : didosh
  17. didosh

    didosh Yeni Üye Üye

    Katılım:
    7 Mart 2007
    Mesajlar:
    1.524
    Beğenildi:
    1
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    hadi ya kötü oldu bu :KK43: cunku ben normal fırın yerine mikro dalga aldim
    ama bana ızgaralısı icin yapılabiliniyo dediler
     
  18. 13 Haziran 2008
    Konu Sahibi : didosh
  19. gxuxmxuxxsx

    gxuxmxuxxsx Yeni Üye Üye

    Katılım:
    3 Kasım 2006
    Mesajlar:
    460
    Beğenildi:
    1
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Arkadaşlar sakın benim yaptığımı yapmayın
    Bana güzel yumurta haşlanır dediler ben de tabiki hemen denedim
    hatırlamak bile istemiyorum öyle bir ses çıktı ki
    patladı sandık . Heryer yumurta ve çıkaramadık
    Bu arada annemin microdalgasıydı alalı 10 gün olmuştu
    iç cama kadar girdi aldığımız yere götürdük de Allahtan değiştiler
    Onun dışında çok memnunum sosis ve hellim pişirip
    sıcak sandwich de yapmıştım patates haşlayıp kumğir de yapıyorum