Mikrodalga Fırında Neler Yapıyorum?

Konusu 'Faydalı Bilgiler' forumundadır ve sxuxtlxux gayfe tarafından 1 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    1 Nisan 2009
    Konu Sahibi : sxuxtlxux gayfe
  1. sxuxtlxux gayfe

    sxuxtlxux gayfe prenslerim Üye

    Katılım:
    19 Mart 2007
    Mesajlar:
    3.218
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    106
    Yemek ısıtmak, donmuş gıda çözmek dışında Mikrodalga'da bir kaç şey daha yapıyorum ve çokişime yarıyor.

    1- Tavuk Pişiriyorum : Bir fırın torbasını iki kaşık unla unluyorum, içine tavuğu koyuyorum, torbanın üst kısmına çatalla bir kaç delik açıyorum. Orta ısıda 15-20 dakikada tavuk pişmiş oluyor.

    2- Aynı şekilde kırmızı ette pişiriyorum. Biraz daha uzun sürüyor.

    3- Patates pişiriyorum. Patatesi kabuğuyla koyuyorum 8-10 dakikada fırında pişmiş gibi oluyor. Hiç sulanmadığı için, çok güzel, kumpir, püre, patates kroket yapabilirsiniz.

    4- Mısır Patlatıyorum. Bir borcama, cin mısırı, yağı, tuzu koyuyorum, Üstünü strecth film ile kaplıyorum. 4-5 dakikada çok güzel ve kocaman patlıyorlar.

    5- Bayat ekmek yapıyorum. Köfte için bayat ekmeğim yoksa, iki dilim koyup, 2 dakika sonra çıkarıyorum. Soğuduğunda bayat ekmeğim olmuş oluyor.

    6- Galeta unum yoksa, bir kaç dilim ekmeği microdalgada 3-4 dakika bırakıyorum. Sonra soğuduğunda rondodan geçirip galeta unu yerine kullanıyorum.

    7- Kavrulmuş kıyma lazımsa, ocak başında durup, kıyma kavurmaktansa, microdalgaya koyup, düşük ısıda 3-4 dakika bırakıyorum. Kıyma kavrulmuş oluyor.

    8- Bir tabağa sucuk doğruyorum, üstüne de kaşar dilimleri kesip, microdalgaya veriyorum, 2 dakikada kaşar eriyor ve sucuklarla birlikte güzel kahvaltılık oluyor.

    9- Önceden kalmış soğuk köftem varsa, üstlerine ince birer dilim kaşar koyup, mikrodalgaya veriyorum. Köfteler ısınıyor, kaşarlarda üzerine yayılıyor, çok lezzetli oluyor.




    . Patatesleri catalla delerseniz patlama olmaz.

    Yari surede disari alin patateslerinizi ve sogumaya birakin. Mikrodalga oldugundan icin icin pisme sureci olacak.

    Geri koyarken bu sefer de diger yuzlerini cevirin. Patatesleriniz harika ve her tarafi ayni esitlikte pismis olacak.

    ___

    Patlicanlari kozlemek istiyorsaniz kabugunu soyun. Birkac yerinden catalla delin. Yine patates usulu pisirin.

    ____

    Taze misir pisirmeyi denediniz mi? Misirlari soyun, bir tabaga iki uc misir kocani koyup mikrodalgaya yikanmis halde yani islak koyun. Yine patates gibi yani pisme suresini ikiye bolerek ve mikrodalgadan cikartip sogutup tekrar geri koyarak pisirin. Sutlu misiriniz olacak ve duduklude bir daha kaynatmadan afiyetle yiyeceksiniz. Cok kisa surede pisiyor.

    ___

    Bayat ekmeginizi yumusatmak istiyorsaniz bir bardak icinde iki parmak su koyun firininiza. Kaynayan suyun nemini ekmekleriniz alacak, boylece yumusayacaklar ama uzun sure tutmayin.

    ____

    Sebzelerinizi mikrodalgada pisirseniz vitaminleri suda kaybolmaz. Tabagin ortasina yine bir bardak icinde az su koyun yikanmis sebzelerinizi firinlayin.

    ___

    Yumurta pisirmek istiyorsaniz yumurtayi kirmaniz yetmez, mutlaka catalla karistirmaniz lazim yoksa patlar yumurtalar.

    ___

    Gozenekli olmayan her tur sebzeyi delmeniz lazim catalla ki su molekulleri hareket edebilsinler yoksa sIkIsIp patlamalara sebep olurlar ve dunya temizlik isi cikar basiniza.

    ___

    Kurutmak istediginiz nane maydonoz gibi bitkileri kagit havlu uzerinde yayin ve firinlayin, nemi gidip kuruyuncaya kadar birkac kez sokup cikartmaniz gerekebilir ama en iyi kurutma yontemlerinden biri.

    ____

    Donuk gidalari cozmek icin kullanin ama sureclerini butun yapmayin yani yine nobetler halinde sokup cikartarak yapin

    ____

    Corba gibi sivi maddeleri tam ve esit isitmak icin firindan cikartip karistirip tekrar isinmaya koymaniz gerekir. Mikrodalganin en buyuk sirri su molekullerinin hareketine yol acmak.

    Hepimize kolay gelsin, mikrodalga benim en buyuk yardimcim, kullanmayi gelistirirseniz zaman ve enerjiden cok tasarrufunuz olur.


    arkadaşlar netten dolaşırken ilgimi çekti.
    ve bir çoğu işime yarayacak bunların.
    paylaşmak istedim sizinle.
    sizinde var mı böyle değişik migrodalga fikirleriniz.
     
    eylulvebaris bunu beğendi.
  2. 1 Nisan 2009
    Konu Sahibi : sxuxtlxux gayfe
  3. myflowers

    myflowers biroyana birbuyana salla Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2008
    Mesajlar:
    2.542
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    valla benım mıkrodalgam var yemek ısıtmada kullanamıyomm yemegı kurutuyo ızgara yapıyom mesela bıbr patatess sonukkk sadece kabuk gıbı cıkıyoooo bılmıyom yenı aldım ıyımı ettım kotumu ettım bılmıyom daha dogrusu cokmu becerıksızım neee
     
  4. 1 Nisan 2009
    Konu Sahibi : sxuxtlxux gayfe
  5. sxuxtlxux gayfe

    sxuxtlxux gayfe prenslerim Üye

    Katılım:
    19 Mart 2007
    Mesajlar:
    3.218
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    106
    ben bueada yazılanların hiç birini yapmadım.

    yemek ısıtmak,buz çözmek dışında.

    ama denemekte fayda var.

    patlican ve patatesi deneyeceğim..
     
  6. 1 Nisan 2009
    Konu Sahibi : sxuxtlxux gayfe
  7. myflowers

    myflowers biroyana birbuyana salla Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2008
    Mesajlar:
    2.542
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    haklısn denemkte fayda var bıkeresınde ekmek buzunu cozdım derken bırazda sıcak olsn ıstedım cıkardımkı tas kesılmıssss ac kaldım :KK43:(
     
  8. 8 Nisan 2009
    Konu Sahibi : sxuxtlxux gayfe
  9. Winston

    Winston EGE & ECE Üye

    Katılım:
    23 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.110
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    patates gerçekten harika oluyo deneyin birde burda okumuştum yine kunta kinte yapıyomuş arkadaşın biri mikrodalgada
     
  10. 8 Nisan 2009
    Konu Sahibi : sxuxtlxux gayfe
  11. whiteice67

    whiteice67 Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    16 Aralık 2007
    Mesajlar:
    657
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    108
    hangi marka mikrodalga iyi acaba almak istiyorum karar veremedim pişirici özelliği olandan istiyorum kullanan arkadaşlar ne tavsiye ederler
     
  12. 9 Nisan 2009
    Konu Sahibi : sxuxtlxux gayfe
  13. cimcime50

    cimcime50 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    7 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.803
    Beğenildi:
    300
    Ödül Puanları:
    153
    teşekkürlee canım güzel bilgiler
    bende kek yapıyorum
    mantar havuç vs pişirme poşetine koyup pişiriyorum çok güzel oluyor
     
  14. 10 Nisan 2009
    Konu Sahibi : sxuxtlxux gayfe
  15. saftirik

    saftirik rütbesiz... Üye

    Katılım:
    2 Haziran 2008
    Mesajlar:
    957
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    86
    Bende yemek ısıyorum,buz çozuyorum,Birde fazla gelen ekmekti simit poaça gibi şeyleri dondurucuya kaldırıyorum saklama kaplarında,sonra sabahları çıkartıp mikrodalgada 2 dakıkada mis gibi tazecik çıkıyor.
    Ben mıkrodalga fırını sadece mısır patlatmak için bile alırım çünkü harika mısır patlatıyor hazır paketlenmıs mısırlar var onları atıyorum fırına 3 dk super.Eskiden annecım tencerede ne ugrasırdı.Annemede hediye ettım aldım mıkrodalga fırın.
     
  16. 21 Nisan 2009
    Konu Sahibi : sxuxtlxux gayfe
  17. herbishey

    herbishey Aktif Üye Üye

    Katılım:
    14 Ekim 2008
    Mesajlar:
    180
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Allah razı olsun mikrodalgayı icat edenden:lepi:
    tencereyi karıştırmadım dibi tuttu, çok karıştırdım dağıldı derdi yokkaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2 mis gibi yaaa kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2

    Benim mikrodalganın pişirme özelliği yok gerçi. Sadece buz çözme ve yemek ısıtmada kullanıorum. :dance::dance:
    Ama patatesi de denicem. Çok seferim fırın patatesi hihoyyythihoyyyt
     
  18. 23 Nisan 2009
    Konu Sahibi : sxuxtlxux gayfe
  19. EU1

    EU1 Guest

    Ya mikrodalga bana kurutuyor gibi geliyor herşeyi, ya da garip bi koku siniyor sanki içine.Sağlığa herhang bi olumsuz katkısı var mı acaba, araştırmadım gerçi henüz ama verdiği tadı beğenmediğim için almayı hiç düşümediğim bir ev aleti.