mikrodalga kullanımı

Konusu 'Püf Noktaları' forumundadır ve guloylom tarafından 8 Ocak 2010 başlatılmıştır.

    8 Ocak 2010
    Konu Sahibi : guloylom
  1. guloylom

    guloylom Aktif Üye Üye

    Katılım:
    3 Mart 2009
    Mesajlar:
    96
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    76
    merhabalar, eşim bana mikrodalga fırın almış ama daha önce hiç kullanmadığım için nasıl kullanabileceğimi bilmiyorum. ekmek ısıttım 1 dk.içerisinde. ekmekler ıslandı.
    acaba poşete yada kapalı bir kabamı koymak gerekir. birde başka neler yapabilirim.
     
  2. 8 Ocak 2010
    Konu Sahibi : guloylom
  3. royem

    royem kavgamin-cicegi Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2008
    Mesajlar:
    1.713
    Beğenildi:
    1.253
    Ödül Puanları:
    238
    ben cok kullaniyorum mikrodalga firin,yanliz mikrodalga ya atilan ekmek oyle kitit kitir cikmiyor zaten,ekmek yumusak hafif islak bir sekilde cikiyor.normal bir durum yani.firini kullanmak basit zaten,mesala bendekinde cozdurme ayari var,buzlu seyleri cozmek icin kullaniyorum,yada bisey isitmak icin,hic yemek yapmayi denemedim ama yemekte yapilabiliyormus.ama ben genelde biseyleri cozmek yada yemekleri isitmak icin kullaniyorum...
     
  4. 9 Ocak 2010
    Konu Sahibi : guloylom
  5. guloylom

    guloylom Aktif Üye Üye

    Katılım:
    3 Mart 2009
    Mesajlar:
    96
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    76
    evet fırını kullanmak çok basit. ekmek ısıtmak şu an için en pratik iş. çıtır olmasını beklemiyorum ama ıslaklık olmasa daha iyi olurdu.
     
  6. 14 Ocak 2010
    Konu Sahibi : guloylom
  7. AskKirintisi

    AskKirintisi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.817
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    108
    Çok mu ısıtyorsun da ıslak oluyor acaba, ben hiç öyle sorunla karşılaşmadım,dijitalmi seninki, az ısıtmayı dene, dijital değilse 1 dak tutma, ayarla 30 sn. kadar sonra kendin sıfıra getir.
     
  8. 16 Ocak 2010
    Konu Sahibi : guloylom
  9. doddy

    doddy Popüler Üye Üye

    Katılım:
    9 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    218
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Canım dikkat etmen gereken ilk şey fırına metal bir eşya koymamak. Çok tehlikeli, buna dikkat etmen lazım. Ekmek ve hamurişleri uzun süre ısıtırsan yumuşuyor. Tavsiyem daha düşük güç ile 20 saniye kadar ısıtman. Yani ısınır ısınmaz hemen durdur. O zaman yumuşak ama ıslanmamış ekmek oluyor. Ben mikrodalgada puding ve brownie yapıyorum sonuç harika. Kahve yaparken süt de ısıtabilirsin. Buzdolabında kalan pilavları harika ısıtıyor, yeni pişmiş gibi oluyor.

    Son tavsiyem kalınca veya suyu fazla olan birşeyler ısıtırken gücünü düşür ve süreyi uzat. Böylece her tarafı eşit ısınır. Yüksek güçle yaparsan yemeğin ortası buz gibiyken yüzeyi aşırı enerji almaktan fokurdayıp fırının içini batırabiliyor. Yumurta, bütün domates gibi kabuklu yiyecekleri ısıtırken de çatal ile delmeyi unutma. Fırınını güle güle kullan.kaydirigubbakcemile5
     
  10. 20 Ocak 2010
    Konu Sahibi : guloylom
  11. guloylom

    guloylom Aktif Üye Üye

    Katılım:
    3 Mart 2009
    Mesajlar:
    96
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    76
    teşekkürler bilgiler için. yavaş yavaş çözüyorum galiba kullanmayı. ekmekleri, poğaçaları 20-30 sn. bir beze sarıp ısıtıyorum. harika oluyor. birde tost yapıyorum. tost makinasındaki lezzeti tabiki vermiyor ama yinede çok pratik.
     
  12. 23 Şubat 2010
    Konu Sahibi : guloylom
  13. hurser

    hurser Saruhan Mete'nin Annesi Üye

    Katılım:
    29 Kasım 2008
    Mesajlar:
    232
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    merhabalar,
    Mikrodalga fırında yaptıklarım:
    browni süper oluyor.
    Mısır patlatıyorum yanmaz fırın poşetıne mısır yağ ve tuz koyuyorum poşeti bırkac yerınden bıcakla delip son derecede patlama sesı bıtene kadar patlatıyorum.
    bardakta süt ısıtıyorum.
    kumpir yapıyorum, patateslerı guzelce yıkayıp en yuksek derece 15 dk ayarlarım patatesler cok guzel pişiyor sonra ıcıne ıstedıgınızı koyun alın sıze kumpir.
    mantar yapıyorum 10 dk da hazır oluyor
    dolma pişiyorum çok çabuk oluyor ustunu kızartmak ıcın sadece normal fırına koyorum.
    karnıyarık yapacagım zaman patlacanları kızartmak yerıne (cunku cok yaglı ve agır oluyor.)mıkrodalgada pişiriyorum sonra ıcını doldurup normal fırına verıyorum.
    şimdilik aklıma gelenler bunlar.
    isteyen olursa brownı ve mantarın tarıfını verebilirım
    Fırınını ıyı gunlerde kullan
     
  14. 9 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : guloylom
  15. meltem44

    meltem44 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    15 Kasım 2008
    Mesajlar:
    639
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    108
    Arkadaşım gerçekten browninin tarifini çok merak ettim, paylaşırsan çok sevinirim
    Bir de karnıyarık için patlıcanı pişirdiğinde haşlanmış gibi mi, közlenmiş gibi mi oluyor?
     
  16. 15 Haziran 2010
    Konu Sahibi : guloylom
  17. hurser

    hurser Saruhan Mete'nin Annesi Üye

    Katılım:
    29 Kasım 2008
    Mesajlar:
    232
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Browni

    1 subardağı süt

    1 .5 subardağı şeker

    1 subardağı sıvıyağ 4 yemek kaşığı ülker kakao

    yarım su bardağı damla çikolata

    3 yumurta

    1.5 subardağı un

    1 paket vanilya

    1 paket kabartma tozu

    YAPILIŞI:

    Yumurta ve şeker iyice çırpılır.
    Yağ ilave edilir.
    Süt eklenir.
    Kakao ve vanilya katılıp, çırpılır.
    Kakaolu karışımdan 2 su bardağı bir kenara ayrılır.
    Kalan karışıma un ve kabartma tozu karıştırılır.
    Yağlanan kalıba hamur konulur.
    Mikrodalga fırında 650 watt’ta (en yüksek ısıda) 7 dakikada brownie pişirilir.
    Kek sıcakken kesilip ayrılan kakaolu karışım üzerine dökülür


    patıcanlar kozlenmiş gibi olmuyor tabı ama haslanmıs gıbı de olmuyor yeme kıvamında yumusuyor zaten fırında da pişiyor.ben hep boyle yapıyorum.
     
  18. 18 Haziran 2010
    Konu Sahibi : guloylom
  19. aysen_34

    aysen_34 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2009
    Mesajlar:
    13.639
    Beğenildi:
    25
    Ödül Puanları:
    0
    patıcanlar kozlenmiş gibi olmuyor tabı ama haslanmıs gıbı de olmuyor yeme kıvamında yumusuyor zaten fırında da pişiyor.ben hep boyle yapıyorum.



    arkadaşım valla bu olayı çok merak ettim yaa patlıcanları direkmi atıyosun yoksa folyaya felanmı sarıyosun
    bunu bende denemek isityorum olumunekankayizsmile