Milföy Çörekleri tarifi-Resimli

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve Elif tarafından 15 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    15 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    4 adet milföy hamuru
    5-6 dilim kaşar peyniri
    5-6 dilim salam
    Üzerine:
    1 adet yumurtanın sarısı

    Milföy hamurlarını alüminyum folyo üzerine alalım. Yanyana ikişer tane olmak üzere birbirine yapıştıralım. Merdane ile hafifçe inceltelim. Salam dilimerini hamurların ortasından başlamak üzere tek sıra halinde dizelim. Üzerine kaşar dilimlerini yerleştirelim. Hamurların iki kenarını içe doğru katlayalım. Yanyana iki rulo oluşturacak hale getirelim. Buzlukta 10 dakika bekletelim. Buzuktan alıp yarım cm. kalınlığında keselim. Üzerine yumurta sarısı sürelim. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirelim

    gurme.net
     
  2. 15 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Elif
  3. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    paylasim icin tskler süper bir fikirmis
    denicem insallah