Milföy Hamurundan Kolay Söbiyet(Resimli)

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve EliFatihEFU tarafından 22 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

Konu Takipcileri:
Bu konu 8 kullanıcı tarafından takip ediliyor.
    22 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : EliFatihEFU
  1. EliFatihEFU

    EliFatihEFU Rabbim herkese nasip et Üye

    Katılım:
    9 Ekim 2008
    Mesajlar:
    3.389
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    iftar menüsüne yakisan,cok basit ve bir okadarda lezzetli bir tatli

    önce serbeti hazirlayip sogutmak gerekli,koyu kivamli bir serbet olucak
    milföyleri dolaptan cikartip acilmalarini bekleyin
    bu sirada süt ve irmikten olusan kaymagi pisirin onuda bir kösede ilinmasi icin birakin

    10 yaprak milföy hamuru
    1 bardak süt
    2,5 yemek kasigi irmik
    yarim bardak kadar findik yada fistik ici
    3 bardak su
    3 bardak seker
    bir miktar tereyagi

    milföy hamurlari cözüldükten sonra 4 e kesilir ve herbirine biraz kaymak üstlerine de birazcik findik koyulup kapatilir...(ben ücgen formda kapatiyorum ayni pastaneden alinmis hazir söybiyet gibi oluyo)
    hepsi tepsiye dizildikten sonra üstlerine tereyagi eritilip üstlerine dökülür ve 180 derecelik firinda alti üstü iyice kizarana kadar pisirilir..
    firindan cikan sicak hamurlari 3 dakika beklettikten sonra soguk serbet dökülür
    1 gece buzdolabinda dinlenirse tadi cok daha güzel oluyo

    AFIYET OLSUN
     
    Son düzenleme: 21 Eylül 2009
  2. 22 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : EliFatihEFU
  3. bozo85

    bozo85 Banane, sanane:) Üye

    Katılım:
    4 Şubat 2009
    Mesajlar:
    20.417
    Beğenildi:
    4
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    38
    resim yok mu
     
  4. 22 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : EliFatihEFU
  5. EliFatihEFU

    EliFatihEFU Rabbim herkese nasip et Üye

    Katılım:
    9 Ekim 2008
    Mesajlar:
    3.389
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    [​IMG] hazirlanisi

    [​IMG] firina girmeden önceki hali

    [​IMG] firindan cikmis hali

    [​IMG] buda servisi

    afiyet olsuncokacimcoook
     
  6. 22 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : EliFatihEFU
  7. bozo85

    bozo85 Banane, sanane:) Üye

    Katılım:
    4 Şubat 2009
    Mesajlar:
    20.417
    Beğenildi:
    4
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    38
    güzel tarif pratik deniycem ellerinize sağlık
     
  8. 22 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : EliFatihEFU
  9. EliFatihEFU

    EliFatihEFU Rabbim herkese nasip et Üye

    Katılım:
    9 Ekim 2008
    Mesajlar:
    3.389
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    var iste ben resimleri ayri ekliyeyim dedim osirada sen bakmissinkaydirigubbakcemile3
    dün askam yaptim simdide afiyetle yiyorum
    deneyin cok basit yapilisi
     
  10. 22 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : EliFatihEFU
  11. bozo85

    bozo85 Banane, sanane:) Üye

    Katılım:
    4 Şubat 2009
    Mesajlar:
    20.417
    Beğenildi:
    4
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    38
    offffffffff ya kesin yapıcam ramazanda ii gider
     
  12. 22 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : EliFatihEFU
  13. bozo85

    bozo85 Banane, sanane:) Üye

    Katılım:
    4 Şubat 2009
    Mesajlar:
    20.417
    Beğenildi:
    4
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    38
    gördüm gördüm cokacimcoook ellerinize sağlık
     
  14. 22 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : EliFatihEFU
  15. e_pack

    e_pack Aktif Üye Üye

    Katılım:
    19 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    6.098
    Beğenildi:
    116
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    63
    kaymağı nasıl yapın cnm?
    sadece irmikle sütü karıştırdık
    ocağa falan koymadan öylemi
     
  16. 22 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : EliFatihEFU
  17. EliFatihEFU

    EliFatihEFU Rabbim herkese nasip et Üye

    Katılım:
    9 Ekim 2008
    Mesajlar:
    3.389
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    koydum tabikide pisirdim yoksa koyulasmaz ki
    orasini yazmayi unutmusmuyum:kedi:
     
  18. 22 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : EliFatihEFU
  19. e_pack

    e_pack Aktif Üye Üye

    Katılım:
    19 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    6.098
    Beğenildi:
    116
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    63
    sanırım unutmuşsun bende nası oldu dedim bu kaymak :D
    tarifi düzenle baride herkes görsün
    gerçekten de muhteşem bi tarif
    çok güzel gözüküo
    mutlaka deneyeceğim
    emeğine sağlık cnm